Ledenbijeenkomst

Inspiratiebijeenkomst AI en ChatGPT voor communicatieprofessionals

13.00 17.30
Oudlaan 4, Utrecht

Hoe beïnvloedt Kunstmatige Intelligentie (AI) jouw werk als communicatieprofessional? Op donderdag 7 maart organiseert de VGN een netwerkbijeenkomst over AI- en Chat GPT voor communicatieprofessionals van haar leden. Tijdens deze middag duiken we met z’n allen in de fascinerende wereld van ‘generatieve kunstmatige intelligentie'. Want, of je het nou wil of niet: uiteindelijk krijgen we allemaal met deze tools te maken. De VGN nodigt je uit voor een inspirerende middag waarin experts Luke Andries en Eric Kalsbeek ons meenemen in de betekenis van generatieve kunstmatige intelligentie en de impact ervan op het werk van communicatieprofessionals. Daarnaast gaan we praktisch aan de slag gaan tijdens twee verdiepende workshops.

Chat GPT

Update: De bijeenkomst is vol, maar je kunt je hieronder aanmelden voor de reservelijst via onderstaand formulier. Zodra er plek is laten we dat zo snel mogelijk weten. We selecteren op volgorde van tijdstip van aanmelding op de reservelijst.
 

AI leeft

Als communicatiedeskundige streef je ernaar manieren te vinden om je werk nog effectiever te maken. Kan ChatGPT jouw werk ook echt makkelijker  maken? De vele voorspellingen over hoe deze technologie ons leven op zijn kop gaat zetten, variërend van lichte paniek tot enthousiasme, vliegen je om de oren. We moeten er iets mee, maar wat precies? Gaan we uit van de mogelijke risico's, of zien we juist nieuwe mogelijkheden om onze communicatiedoelen te bereiken? 

Deze vragen leven ook sterk bij de communicatieprofessionals in de gehandicaptenzorg, zoals bleek uit de evaluatie van de vorige netwerkbijeenkomst. Het thema kwam als nummer één naar voren en daarom staat het centraal tijdens deze bijeenkomst.

Kennis delen

Op 7 maart gaan we op ontdekking in de wereld van AI en krijg  je inzicht in diverse toepassingen. Hoofdspreker Luke Andries  zal uitgebreid ingaan op de betekenis van generatieve AI, waarom het zo'n opkomende trend is, wat het betekent voor het communicatievak en zowel de mogelijkheden als beperkingen ervan belichten. Daarnaast leer je hoe je het zelf kunt toepassen. 

Aangezien het een netwerkbijeenkomst betreft, gaan we ook, onder leiding van Marjoleyn Vreugdenhil (manager communicatie VGN), met elkaar in gesprek, delen we ervaringen en kijken we naar wat deze ontwikkelingen kunnen betekenen voor de gehandicaptenzorg. 
Daarna gaan we met elkaar aan de slag in twee workshops over ChatGPT en beeldcreatie. 

Inspiratie opdoen

Workshop 1: ChatGPT voor communicatieprofessionals

De eerste workshop richt zich op een van de meest bekende tools: ChatGPT. ChatGPT is een vorm van kunstmatige intelligentie die zich toelegt op het genereren van tekst. Tijdens deze workshop duiken we dieper in hoe je effectief kunt samenwerken met ChatGPT en welke taken het jou kan helpen uitvoeren. Deze workshop is interessant voor alle niveaus, of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met ChatGPT.

Workshop 2: Beeldcreatie met AI

Heb je ooit lang gezocht naar dat ene perfecte beeld voor je nieuwsbericht, om uiteindelijk toch terug te vallen op datzelfde uitgekauwde plaatje? Met AI-beeldcreatie behoort die zoektocht tot het verleden. Met behulp van deze tool kun je namelijk met een simpele tekstopdracht een beeld laten 'genereren'. Tijdens deze sessie van Eric Kalsbeek gaan we hiermee aan de slag.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is dan ook bedoeld voor communicatieprofessionals die werkzaam zijn bij gehandicaptenzorgorganisaties die lid zijn van de VGN.

Aanmelden

De bijeenkomst is donderdag 7 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur in Utrecht. Deelname is gratis. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er gelegenheid om te lunchen, dit begint om 12.30 uur.  Na afloop, na 17.00 uur is er een netwerkborrel. Je kunt je hiervoor in het aanmeldformulier opgeven. 

We hopen dat je ook de vragen wilt invullen. Jouw antwoorden helpen de bijeenkomst goed voor te bereiden. Deelnemers die zich al hebben aangemeld, krijgen voor de bijeenkomst een bevestiging met uitgebreide informatie. 
 

Informatie over de sprekers

Luke Andries is een zelfstandig online communicatieprofessional en werkt voornamelijk voor de publieke sector. Zijn expertise ligt op het gebied van social media en contentcreatie. Vanuit die rol experimenteert hij veel met nieuwe tools en technologieën die daarbij kunnen helpen. Sinds de introductie van ChatGPT heeft Luke vele vlieguren gemaakt met de tool, waardoor hij veel inzicht heeft in zowel de mogelijkheden als de beperkingen ervan voor het communicatievak.

Eric Kalsbeek is freelance motion designer en AI-liefhebber met ruim 15 jaar ervaring in de creatieve sector. Gedreven door een onstilbare nieuwsgierigheid naar AI, heeft hij zich sinds 2021 volop gestort op deze baanbrekende technologie. Hij is gepassioneerd over het toepassen van AI in zowel zijn eigen workflow als die van anderen en is vastberaden om zijn expertise te delen met anderen die hun vaardigheden willen vergroten en een rol willen spelen in het vormgeven van de toekomst van communicatie.

 

Netwerkbijeenkomst AI en ChatGPT

Lunch je mee? (van 12.30 tot 13.00 uur)
Sluit je om 17.00 aan bij de borrel?
Heb je specifieke wensen met betrekking tot de toegankelijkheid van deze bijeenkomst?
Ik geef de VGN toestemming om mijn naam, de naam van mijn organisatie, mijn functie, mijn telefoonnummer en mijn e-mailadres te delen met de deelnemers van deze bijeenkomst voor het doel kennisdeling.
Ik geef de VGN toestemming om foto's en film- en/of geluidsmateriaal van mij te gebruiken voor maatschappelijke inspiratie en promotie van de VGN via de website, nieuwsbrief en social media- accounts van de VGN.
Bekijk onze privacyverklaring.
Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen