Vilans Online bijeenkomst

Inspiratiesessie: 'Samen scherp op schone handen'

13:00 14:15
Online

Hoe voorkom je besmettingen en risico’s op (ernstig) ziek worden van cliënten en zorgmedewerkers? Door in ieder geval samen scherp te zijn op schone handen in het dagelijks werk in de gehandicaptenzorg. Ontdek leuke en handige mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. En waarom schone handen zo belangrijk zijn. Doe mee aan de inspiratiesessie op dinsdag 23 april!

Inspiratiesessie 'Samen scherp op schone handen'

Tijdens de inspiratiesessie komen verschillende sprekers aan bod. Deskundige infectiepreventie Charlotte Michels vertelt over het belang van goede handhygiëne: je handen reinigen op het juiste moment én de juiste manier. En wat werken met schone handen betekent. Daarna gaan we in op hoe deelname aan het Vilans-programma ‘Samen scherp op schoon werk’ hierop aansluit. En wat meedoen betekent.

Een zorgorganisatie zal haar ervaringen en tips uit de praktijk delen. Ook is er voldoende ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. En om af te sluiten spelen we graag een ‘schoon’ spel waarin je vast veel zal herkennen!

De inspiratiesessie is zeker wat voor jou als je bijvoorbeeld deze vragen hebt:

  • Waarom is het belangrijk om aandacht voor werken met schone handen te hebben?
  • Wat houdt goede handhygiëne precies in?
  • Hoe kan ik werken met schone handen in mijn dagelijkse routine krijgen?
  • Zijn er leuke werkvormen en tips voor werken met schone handen? 
  • Wat houdt meedoen aan het programma van Vilans in? 

Voor wie

Deze sessie is voor iedereen die aan de slag wil met het versterken van hygiënisch werken in de gehandicaptenzorg. Denk aan: begeleiders, zorgprofessionals, aandachtsvelders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers. Ook adviseurs van branche- en beroepsorganisaties zijn van harte welkom. 

Datum, tijd en locatie

  • Datum: dinsdag 23 april 2024 
  • Tijd: 13.00 – 14.15 uur
  • Locatie: online bijeenkomst via MS Teams 

Meer weten en aanmelden

Meer informatie over de inspiratiesessie ‘Samen scherp op schone handen’ op 23 april 2024 is te vinden via: Inspiratiesessie: Samen scherp op schone handen. Via deze link kun je je ook aanmelden.

Milou van den Bemd
Wil je meer weten?
Neem contact op met Milou van den Bemd

Deze pagina is een onderdeel van: