Samen voor medicatieoverdracht Webinar

Kennissessie: Wat gaat er veranderen in de werkprocessen van zorgverleners door het programma Medicatieoverdracht?

13.00 13:50
Online

Alle zorgsectoren en de sector Patiënt & cliënt hebben samen afspraken gemaakt over hoe ze digitaal medicatiegegevens met elkaar gaan uitwisselen. In dit webinar bespreken we op hoofdlijnen hoe deze afspraken over medicatieoverdracht de werkprocessen in de zorg gaan veranderen. We doen dit aan de hand van een paar ‘use cases’. Ook leggen we uit waarom afspraken zijn gemaakt en hoe deze tot stand zijn gekomen. Daarnaast is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Samen voor Medicatieoverdracht

Doel van het landelijke programma Medicatieoverdracht is om altijd een actueel en compleet medicatieoverzicht bij elke zorgverlener en de patiënt zelf te hebben. Dat helpt om medicatiefouten te voorkomen.

Het programma Medicatieoverdracht werkt aan het implementeren van deze afspraken. Een deel wordt ingebouwd in de software die zorgverleners gebruiken, een ander deel is vertaald in werkprocesafspraken. Dit gaat impact hebben op de werkprocessen van de zorgverleners die met medicatie te maken hebben.

Wat gaat er veranderen in de werkprocessen van zorgverleners door het programma Medicatieoverdracht? We bespreken het in dit webinar, waar ook ruimte is voor het stellen van vragen.

Deelname is gratis.

Aanmelding voor het webinar gaat via een aanmeldformulier.

Deze pagina is een onderdeel van: