Projectgroep Tacit Knowledge: AmsterdamUMC: Dick Willems, Kasper Kruithof, Maartje Hoogsteyns, Ilse Zaal-Schuller, Sylvia Huisman en Marga Nieuwenhuijse Stichting Complex Care United (2CU): Susanna de Wit en Bettina Sandbergen De Geeter & Munsterman: Kari Symposium

Symposium Tacit knowledge

13:00 17:00
AmsterdamUMC, locatie AMC, Coster- en Fonteynzaal, Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam

Tacit knowledge is onbewuste, impliciete kennis; een vorm van weten die moeilijk onder woorden te brengen is. Ouders van een kind met (Z)EVMB, en ook zorgprofessionals die voor mensen met (Z)EVMB zorgen, hebben veel van dit soort kennis. Hiermee kunnen zij inschatten hoe het met hen gaat, wat ze bedoelen en wat ze willen. Daarmee is tacit knowledge essentieel voor goede zorg voor mensen met (Z)EVMB. In ons onderzoek naar deze kennis hebben wij aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: wat is tacit knowledge? Hoe bouw je het op/ hoe ‘krijg’ je het? Hoe kun je het overdragen? Wat zijn mogelijke valkuilen van tacit knowledge en hoe voorkom je die?

kennismanagement

Programma

Naast een korte presentatie van de resultaten, komt een ouder aan het woord die vertelt wat het belang is van tacit knowledge voor de zorg van haar kind, maar vooral welke (on)mogelijkheden er zijn in het contact met zorgprofessionals als het gaat om tacit knowledge. Verder zal Karin de Geeter (De Geeter & Munsterman) vertellen wat het belang is van tacit knowledge voor het LACCS programma en hoe zij dit gaan inbedden in hun trainingen en opleidingen. Met medewerkers uit de zorginstellingen die dingen ‘hebben uitgeprobeerd’ over tacit knowledge  kunt u in de theepauze van gedachten wisselen over deze pilots. Ten slotte zal de (online) publicatie, die we gemaakt hebben over tacit knowledge gepresenteerd worden. Deze zal na dit symposium breed verspreid worden bij ouders en zorginstellingen. Het precieze programma van het symposium wordt later bekend gemaakt.

U kunt zich nu al opgeven voor dit symposium via deze link.
Het symposium is gratis en wordt mogelijk gemaakt door ZonMW, Programma Langdurige Zorg en Ondersteuning.
 

Marion Kersten
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marion Kersten

Deze pagina is een onderdeel van: