CAO-nieuws

Voorlichtingsvideo’s CAO Gehandicaptenzorg

19 juni 2023

Om de leden van de VGN te ondersteunen bij de toepassing van de CAO Gehandicaptenzorg, heeft de VGN voorlichtingsvideo’s gemaakt. Deze video’s zijn te bekijken op het besloten gedeelte van de VGN website.

Waarom is PBL nu Balansverlof? Welke vergoeding geldt er voor een onrustige slaapdienst? Hoe kom ik tot een goede toepassing van de jaarurensystematiek (JUS) binnen mijn organisatie? In de CAO Gehandicaptenzorg 2021-2024 zijn veel nieuwe afspraken gemaakt. Denk aan de introductie van Balansverlof, de verandering van de vergoeding van slaapdiensten en de (tijdelijke) regeling Afbouw Carrière. Wat nieuw is, roept uiteraard vragen op. Met de voorlichtingsvideo's hopen we deze vragen te beantwoorden.

Van Jaarurensystematiek tot Afbouw Carrière

Er zijn voorlichtingsvideo’s over de volgende vijf onderwerpen:

  • Jaarurensystematiek (zie hierboven een voorproefje van de video)
  • Slaapdiensten
  • Balansfaciliteiten
  • Van PBL naar Balansverlof
  • Afbouw carrière

Er is voor deze onderwerpen gekozen omdat hier de meeste vragen over gesteld worden aan de CAO-helpdesk. In de video’s worden de gemaakte CAO-afspraken toegelicht en leggen onze adviseurs uit wat dat in de praktijk betekent, waar nodig met handige voorbeelden.

Video’s voor leden van de VGN

De informatie op het besloten gedeelte van de VGN website is beschikbaar voor leden van de VGN die zich bezighouden met het werkgeversbeleid. Is uw organisatie lid van de VGN, dan kunt u deze extra informatie voor leden vinden wanneer u inlogt op onze website. Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u hier toegang aanvragen.

Advies op maat

Leden van de VGN kunnen voor advies uiteraard ook terecht bij de CAO-helpdesk. Zijn er na het bekijken van de video’s aanvullende vragen? Of is advies gewenst over een specifieke situatie? Neem dan contact op met de CAO-helpdesk.

CAO-helpdesk