Nieuws van leden

Amerpoort zoekt mediamakers voor landelijke award uitreiking

07 september 2020

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2020 organiseert Amerpoort op 10 november de landelijke Special Media Awards. Een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De presentatie ligt dit jaar in handen van Tess Milne en Kevin van de Berg. Zij zullen middels een live uitzending op YouTube samen met studio gasten een feestje maken van de uitreiking van de awards.

logo voor media awards icoon van camera

In de vakjury dit jaar vertrouwde gezichten als Sander Pat, Teun Peters en Eelco Kingma. Maar ook de nieuwe vakjuryleden Kirsten Jassies en Kars den Hollander kijken uit naar alle inzendingen. Amerpoort geeft sinds drie jaar mediawijsheid de volle aandacht en wil met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven. Partners uit de gehandicaptenzorg en de mediawereld werken mee aan de Special Media Awards. 

Mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je game talenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Inspiratie

Sonja Heijkamp, initiatiefnemer van de Special Media Awards: “Niet iedereen heeft de middelen en vaardigheden om zomaar te beginnen met vloggen, foto’s maken en die online te publiceren. Zelf media maken lijkt eenvoudig, maar is voor sommigen nu fysiek niet mogelijk, niet toegestaan vanwege hun veiligheid, of onbereikbaar omdat ze hierin compleet afhankelijk zijn van een ander. Gelukkig zijn er genoeg mensen met een verstandelijke beperking die sociale media wél goed inzetten en een inspiratie zijn voor anderen. Dat willen we met dit initiatief laten zien.”

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de vernieuwde website www.special-media-awards.nl.  Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De Special Media Awards worden op 10 november uitgereikt via een live uitzending op YouTube.

Informatie

Amerpoort organiseert de Special Media Awards 2020 in samenwerking met ASVZ, Beeld en Geluid, Gors, ’s Heerenloo, Philadelphia, MediaLab, LFB, Netwerk Mediawijsheid, VGN, YouTube, DYTG, Pluryn, KRO-NCRV, Media Jungle, Social Media Juf en Innovatiestarters.

Deze pagina is een onderdeel van: