Nieuws

Special Media Awards zoekt mediamakers voor landelijke prijsuitreiking

09 september 2022

Tijdens de Week van de Mediawijsheid 2022 organiseert Amerpoort op 10 november de feestelijke, landelijke Special Media Awards bij Beeld & Geluid in Hilversum. Een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. De presentatie ligt dit jaar weer in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg. Vanaf vandaag, 9 september, hebben mediamakers een maand lang de tijd om hun mediawerk in te sturen.

De prijzen van de special media awards op een rij
De Special Media Awards. Fotografie door Esther Meijer.

Een vakjury van bekende Nederlanders uit de (online) mediawereld beoordeelt alle inzendingen. Nieuwe vakjuryleden dit jaar zijn Maarten Steendam (Talpa), Karim Amghar (WIJWIJS/NTR), Sanne en Erik Jan (Tik Tok team Plagiaat) en Carolien Borgers (AVROTROS). Daarnaast zijn Sander Pat en Kirsten Jassies de vertrouwde gezichten van de vakjury. Maarten Steendam, onder andere bekend als presentator van Hart van Nederland, kijkt uit naar zijn eerste keer als vakjurylid: “Ik ben verguld met mijn rol als jurylid, want ik heb al veel moois gehoord over de Special Media Awards. Ik kan niet wachten om alle inzendingen te zien, en straks de blije gezichten van de winnaars!”

Steeds meer partners uit zorgsector en mediawereld

Amerpoort nam een aantal jaar geleden het initiatief voor de organisatie van dit evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven, samen met Netwerk Mediawijsheid. Dit jaar werken weer meer dan 20 organisaties uit de sectoren zorg en welzijn en (online) media en ook de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mee aan de organisatie van dit unieke, feestelijke evenement.

Mediamakers

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je game talenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Met de Special Media Awards worden zij opgeroepen om hun creaties te laten zien aan een breder publiek.

Team Plagiaat roept op: ‘Laat je creativiteit zien!’

Sanne en Erik, de nieuwe vakjuryleden van Team Plagiaat dragen de Special Media Awards een warm hart toe: "Wij waren direct enthousiast over de Special Media Awards! De mensen met een beperking die wij kennen, zijn ontzettend creatief en staan vaak positief in het leven. Dit is iets wat wij erg belangrijk vinden en leuk om te zien. Als content creators doen wij dit als Team Plagiaat natuurlijk ook. Vaak worden er op internet negatieve uitingen gedaan over mensen met een verstandelijke beperking en dit vinden wij onterecht. Wij, met onze zorg achtergrond en vele jonge volgers op TikTok, weten als geen ander, dat we juist ook aandacht aan de positieve kanten moeten geven. Daarom doen wij graag mee als vakjury bij deze speciale award uitreiking. Wij gaan kijken naar creativiteit en of iemand er veel plezier aan beleeft!"

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 9 september en 9 oktober op de website www.special-media-awards.nl. De Special Media Awards worden op 10 november uitgereikt. De uitreiking is ook te volgen via een livestream.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: