Nieuws van leden

Anita Wydoodt in raad van toezicht Philadelphia Zorg

02 februari 2023

Anita Wydoodt is op 1 januari 2023 gestart als lid van de raad van toezicht bij Philadelphia. Daarnaast is ze lid van de commissie zorg. ‘Met deze benoeming versterken we de rvt met een stevige bestuurder met brede ervaring in de zorg’, aldus Monique Verdier, voorzitter raad van toezicht.

Anita Wydoodt
Anita Wydoodt

Anita Wydoodt is lid van de raad van bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Naast haar ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring, staat zij ook voor diversiteit in de top. Zo schreef ze het boek Mevrouw de bestuurder.

'Nauwe samenwerking met de cliënt en de omgeving'

Philadelphia is voor Anita een logische keuze: ‘Het is belangrijk dat mensen met een beperking hun eigen leven kunnen leiden, zoals zij dat willen. Philadelphia ondersteunt daarbij in nauwe samenwerking met de cliënt en de omgeving. Ik ben er trots op dat ik als toezichthouder een bijdrage mag leveren aan deze mooie organisatie, en alle bevlogen professionals die hier werken.’

Ook Philadelphia kijkt uit naar de samenwerking. ‘Met de komst van Anita is de rvt weer op volle sterkte. Anita is een ervaren en betrokken bestuurder. Naast haar zorginhoudelijke bijdrage is zij ook scherp op de meer zachte kant van het leidinggeven’, aldus Monique Verdier, voorzitter van de raad van toezicht.

Over Philadelphia Zorg

Philadelphia Zorg ondersteunt in heel Nederland mensen met een beperking om hun eigen leven te leiden zoals zij het willen. Ruim 9.500 cliënten wonen en werken bij Philadelphia. Zij krijgen intensieve zorg, ambulante begeleiding of komen logeren. Zij vullen hun dag passend in door te werken of te leren, op locatie of online. Philadelphia Zorg geeft haar cliënten het vertrouwen om te groeien, om hun talenten te ontwikkelen en onderdeel te zijn van de maatschappij. Iedere dag doen 7.300 medewerkers dat door zorg en ondersteuning te bieden vanuit de kernwaarden liefde, lef en meesterschap. Philadelphia blijft haar aanbod voor cliënten verbeteren, o.a. door middel van technische en sociale innovatie en 24-uurs online bereikbaarheid voor haar cliënten. Philadelphia ondersteunt als het nodig is en durft los te laten als het kan. En de cliënt heeft de hoofdrol. Voor meer informatie kijk op philadelphia.nl.