Nieuws

Anita Wydoodt is vrouwelijke bestuurder 2013

18 november 2013

Anita Wydoodt, lid Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum uit Amersfoort én lid van de Raad van Toezicht van Kentalis, is verkozen tot 'Vrouwelijke bestuurder van het jaar 2013'. Zij kreeg de titel donderdag tijdens het jaarlijkse StrategiePlatform Hospital Healthcare in Zwolle.

portretfoto van Anita Wydoodt

Anita Wydoodt is onder meer verkozen vanwege haar vernieuwende en verfrissende kijk op gezondheidszorg. Haar betoog over dialoog, transparantie en de positie van de patiënt in de zorg raakte bij de aanwezigen een gevoelige snaar.  

De verkiezing kwam tot stand na onderzoek van het StrategiePlatform onder beslissers in de zorg. Vervolgens brachten de aanwezigen op het evenement per sms hun stem uit op de drie genomineerde kandidaten. Naast Anita Wydoodt waren dat Gitta Gallé van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Marjanne Sint van de Isala Klinieken.  

Anita Wydoodt maakt sinds april 2012 deel uit van de raad van bestuur van Meander Medisch Centrum. Zij houdt zich onder meer bezig met kwaliteit en veiligheid van de zorg. Ook de topklinische zorg en de samenwerking met huisartsen behoren tot haar verantwoordelijkheid. Sinds 1 januari 2013 staat ze de Raad van Toezicht van Kentalis bij vanuit haar zorg-/bestuurlijk profiel en zorginhoudelijke achtergrond.
 

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: