Nieuws

Kentalis benoemt twee nieuwe toezichthouders

18 januari 2013

Anita Wydoodt en Paul Loven zijn toegetreden tot de Raad van Toezicht van Koninklijke Kentalis. Ze volgen per 1 januari Paul Bottelier en Fred Hoogenboom op die beiden twee termijnen hebben vervuld als toezichthouder van Kentalis.

samenwerkingkentalisprisma

Wydoodt is lid van de Raad van Bestuur van het Meander Medisch Centrum. Ze is benoemd vanwege haar zorginhoudelijke achtergrond en bestuurlijk profiel. Wydoodt is van huis uit klinisch psycholoog en heeft sinds haar promotie aan de Universiteit van Leuven in 1995 verschillende management- en directiefuncties in ziekenhuizen en andere zorgorganisaties bekleed.

Paul Loven is als CFO lid van de Raad van Bestuur van pensioendienstverlener PGGM.  Op grond van zijn ruime bestuurlijke ervaring in de bancaire sector -zowel nationaal als internationaal- neemt Loven plaats in de auditcommissie van de raad van toezicht. Recent werd Loven ook benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Espria en Woonzorg Nederland. Daarnaast bekleedt hij nog een commissariaat bij het Doctors Pension Funds Services.

Fusie
Scheidend toezichthouders Paul Bottelier en Fred Hoogenboom nemen na de maximale twee termijnen van vier jaar afscheid van Kentalis. Beiden stonden aan de wieg van de fusie van KEGG, Viataal en Sint Marie tot het huidige Koninklijke Kentalis. Met de komst van Wydoodt en Loven is de gehele Raad van Toezicht vernieuwd na de fusie in 2008. De Raad van Toezicht bestaat verder uit voorzitter Pieter van Geel, Gerlinde Silvis, Susanne Lohf en Roel Bosker.

Deze pagina is een onderdeel van: