Nieuws van leden

AWVB publiceert visies op verbinding tussen wetenschap en mbo

22 november 2023

In de nieuwe publicatie ‘Van onderzoek naar beroepsonderwijs’ van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) delen ze visies op de belangrijke verbinding tussen wetenschap en beroepsonderwijs.

Van onderzoek naar beroepsonderwijs
Cecile Stallenberg (links) Petri Embregts (midden), Frank Bluiminck (rechts)

Kennis uit wetenschappelijk onderzoek van de AWVB vindt zijn weg naar het beroepsonderwijs en de zorgpraktijk, onder meer via lesmodules op mbo-niveau voor (toekomstige) zorgprofessionals. Met de ontwikkeling van deze lesmodules, in unieke en structurele samenwerking met het mbo, verbindt de AWVB onder leiding van hoogleraar Petri Embregts wetenschap en beroepsonderwijs met elkaar. Deze verbinding is echter nog geen gemeengoed.

Op 7 november 2023 organiseerde de AWVB hierover het mini-symposium ‘Van onderzoek naar beroepsonderwijs’. MBO Raad-directeur Frank Bluiminck nam tijdens dit symposium de vijfde en nieuwste AWVB-module ‘Belevingsgerichte zorg voor ouderen met een verstandelijke beperking’ in ontvangst. In de bijbehorende publicatie ‘Van onderzoek naar beroepsonderwijs’ hebben ze de visies opgetekend van de diverse betrokkenen op de verbinding tussen wetenschap en beroepsonderwijs.

Bekijk hier meer informatie van deze publicatie.

Partners van de AWVB:

Partners van de AWVB
Partners van de AWVB