Nieuws van leden

Babette Alberda van Philadelphia Zorg genomineerd voor Vitality Manager 2019

09 september 2019

Babette Alberda is blij met en trots op haar nominatie voor Vitality Manager 2019. Babette is coördinator duurzame inzetbaarheid bij Philadelphia. Ze is genomineerd omdat zij de vitaliteit, het werkplezier en geluk van alle medewerkers naar een hoger niveau tilt.

babette alberda portret

Babette neemt het op tegen nog drie andere kandidaten:

  • Lot de Vries - Rabobank
  • Monique Bosbaan - ABN AMRO
  • Roosmarije Reneman- APG

De winnaar wordt op 26 september bekendgemaakt tijdens het Vitality Expert Event in Bunnik. De winnaar wordt gezien als iemand die op een bevlogen manier en met impact een wezenlijke bijdrage levert aan de vitaliteit van zijn of haar organisatie in lijn met de organisatiedoelstellingen. Deze persoon weet de organisatie en medewerkers mee te krijgen op de ingeslagen weg en zorgt ervoor dat de organisatie continu verbetert en leert van ervaringen.

Laag ziekteverzuim

Het werk van Babette is mede zichtbaar doordat medewerkers van Philadelphia Zorg vorig jaar het minst vaak ziek thuis bleven. Het verzuim bedroeg 4,3 procent. Het gemiddelde verzuim bij zorgorganisaties die zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking, lag een stuk hoger, namelijk op 6,3 procent.
Hiermee behaalde Philadelphia de eerste plaats op de Vernet Health Ranking 2018 voor organisaties in de gehandicaptenzorg. Dit is de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim. Het rapportcijfer dat de zorgorganisatie uit Amersfoort kreeg was een 9,8.

Blijven leren

Philadelphia gelooft in leren door te doen, leren van elkaar én leren van deskundigen. Daarom heeft ze onder meer een Leerhuis voor vakinhoudelijke trainingen maar ook voor cursussen die medewerkers privé vooruithelpen, zoals mindfulness, timemanagement en ‘Eet je fit'. Wie persoonlijke ondersteuning nodig heeft, kan bijvoorbeeld een beroep doen op een coach. Philadelphia draagt ook bij in de kosten voor een sportabonnement.

Beste Werkgevers Keurmerk

Dit jaar ontving Philadelphia ook al het Beste Werkgevers Keurmerk 2018-2019. Ze bleek op het vlak van werkgeverschap beter te scoren dan het gemiddelde van de gehandicaptenzorg.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: