Nieuws van leden

Babette Alberda van Philadelphia Zorg is dé Vitality Manager 2019

07 oktober 2019

'Onze medewerkers zorgen dagelijks voor het geluk van onze cliënten. Geven zit in hun DNA! Aandacht en zorg voor jezelf, daar ligt de uitdaging en focus van mijn aanpak. Want als je goed voor jezelf zorgt, kun je nog beter voor cliënten zorgen.' Met deze woorden nam Babette Alberda van Philadelphia Zorg vorige week trots de award in ontvangst onder een daverend applaus tijdens het Vitality Expert Event in Bunnik.

Portret Babette Alberda

De Vitality Manager van het Jaar Award is voor die professional, die zich heeft onderscheiden met een vitaliserende aanpak binnen een organisatie. Met Vitality wordt bedoeld het versterken van mens en organisatie. Zowel fysiek als mentaal. Het instituut Gezond in Bedrijf reikt de award uit.

Werkplezier naar hoger niveau

Babette is coördinator duurzame inzetbaarheid bij Philadelphia. Ze heeft de titel Vitality Manager 2019 gewonnen omdat zij de vitaliteit, het werkplezier en geluk van alle medewerkers naar een hoger niveau tilt.

Laag ziekteverzuim

Het werk van Babette is mede zichtbaar doordat medewerkers van Philadelphia Zorg vorig jaar het minst vaak ziek thuis bleven. Het verzuim bedroeg 4,3 procent. Het gemiddelde verzuim bij zorgorganisaties die zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking, lag een stuk hoger, namelijk op 6,3 procent. Hiermee behaalde Philadelphia de eerste plaats op de Vernet Health Ranking 2018 voor organisaties in de gehandicaptenzorg. Dit is de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim. Het rapportcijfer dat de zorgorganisatie uit Amersfoort kreeg was een 9,8.

Blijven leren en persoonlijke ondersteuning

Philadelphia gelooft in leren door te doen, leren van elkaar én leren van deskundigen. Daarom heeft ze onder meer een Leerhuis voor vakinhoudelijke trainingen maar ook voor cursussen die medewerkers privé vooruithelpen, zoals mindfulness, timemanagement en ‘Eet je fit'. Wie persoonlijke ondersteuning nodig heeft, kan bijvoorbeeld een beroep doen op een coach. Philadelphia draagt ook bij in de kosten voor een sportabonnement.

Beste Werkgevers Keurmerk

Dit jaar ontving Philadelphia ook al het Beste Werkgevers Keurmerk 2018-2019. Ze bleek op het vlak van werkgeverschap beter te scoren dan het gemiddelde van de gehandicaptenzorg.

Deze pagina is een onderdeel van: