Nieuws van leden

Boris van der Ham ontvangt eerste exemplaar van Zie wie ik ben

15 februari 2024

Op zaterdag 10 februari was de boekpresentatie van Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Boris van der Ham, voorzitter van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Fotograaf: Angela Jütte
Fotograaf: Angela Jütte

Feestelijke presentatie

Op 10 februari was de feestelijke presentatie van het foto-verhalenboek Zie wie ik ben, verhalen van transgender personen met een licht verstandelijke beperking. Ruim honderd mensen kwamen naar zorgorganisatie Amerpoort in Baarn om de publicatie te vieren. Niet eerder was er in Nederland een evenement waar zoveel genderdiverse mensen met een licht verstandelijke beperking bij elkaar kwamen.

Eerste exemplaar

Er waren optredens van drag queen Phoebe Crystal en van zangeres Agnes Geneva. Initiatiefnemers Jess en Gio vertelden over het ontstaan van het boek en auteur en fotograaf Özden Karababa over het maakproces. Boris van der Ham, voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, nam het eerste exemplaar in ontvangst. In een toespraak onderstreepte hij hoe belangrijk het is dat er aandacht is voor de groep transgender mensen met een licht verstandelijke beperking.

Ontroerend

Onder de aanwezigen waren veel transgender mensen met een licht verstandelijke beperking. Maar ook op het podium was de groep goed vertegenwoordigd. Zo vertelden een paar van de hoofdpersonen uit het boek over hun ervaringen. 

Voor de doelgroep is het gratis te verkrijgen, met een vrijwillige bijdrage voor portokosten. Interesse? Stuur een mail aan transcafe-lvb@transvisie.nl. Anderen kunnen het boek bestellen via boekhandel Savannah Bay.

Foto’s door Angela Jütte

Kirsten Konings
Wil je meer weten?
Neem contact op met Kirsten Konings