Nieuws van leden

Dit zijn de genomineerden voor de jubileumeditie van de Special Media Awards

10 oktober 2023

Op 8 november 2023 reikt Amerpoort in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid voor de vijfde keer de Special Media Awards uit. Dit is een jaarlijkse prijsuitreiking voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Uit maar liefst 168 inzendingen heeft de vakjury 30 genomineerden geselecteerd in 10 categorieën. De genomineerden laten met hun bijdrage zien hoe je (sociale) media op een positieve manier kunt inzetten. De presentatie ligt dit jaar weer in handen van Irene Moors, Kevin van den Berg en op de rode loper Co Hases.

De prijzen van de special media awards op een rij
De Special Media Awards. Fotografie door Esther Meijer.

Amerpoort organiseert de uitreiking van de Special Media Awards samen met ervaringsdeskundigen en meer dan 25 organisaties uit de gehandicaptenzorg en (online) media. Amerpoort vindt het erg belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking ook digitaal kunnen meedoen. De zorgorganisatie organiseerde in 2018 voor het eerst een landelijk evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven.

Prachtige inzendingen

Veel mensen maken zelf media. Dit is vanzelfsprekend geworden. Een Tiktok, videoclip, podcast of een vlog. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Van 1 september t/m 1 oktober konden zij hun werk inzenden. Er waren dit jaar maar liefst 168 aanmeldingen en het was ook dit keer geen gemakkelijke keuze om de genomineerden te selecteren.  

Uiteindelijk werden 30 genomineerden gekozen, ingedeeld in 10 categorieën. Bekijk het overzicht op de website van de Special Media Awards

Vakjury

De vakjury van de Special Media Awards 2023 bestaat uit:

  • Sander Pat: youtuber, vlogger, radio-dj en ervaringsdeskundige
  • Team Plagiaat: youtubers, content creators en bekend vanTikTok: Sanne en Erik Jan
  • Tjarda Struik: influencer en nieuwe bijna-blinde burgemeester
  • Renée Postma: voice-over, nieuwslezeres, presentatrice, o.a. bij Steffie.nl
  • Rob Geus: kok, hygiëne-expert, en (mede-) eigenaar van horecaleerwerkbedrijf voor  mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
  • Kaj van der Voort: presentator en zanger
  • Jan Müller: directeur-bestuurder Regionale Publieke Omroep

De juryleden geven ieder in een eigen filmpje aan waarom zij meedoen in de jury van de Special Media Awards: Vakjury 2023 – Special Media Awards (special-media-awards.nl)

Samenwerking met de mediawereld

Naast samenwerking met partners uit de gehandicaptenzorg, werkt Amerpoort voor de organisatie van de Special Media Awards samen met partners als Netwerk Mediawijsheid, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, NEP, MediaLab, DYTG en Beeld & Geluid.

Feestelijke uitreiking op 8 november 2023

De winnaars van de Special Media Awards worden bekendgemaakt op woensdag 8 november tijdens een besloten event in Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Het feestelijke event is ook live te volgen via de speciale uitzending op YouTube. Ook deze keer zal het weer een feestje worden. Meer informatie is te vinden op www.special-media-awards.nl.

De Special Media Awards worden uitgereikt in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023). Dit jaar is er aandacht voor online omgangsvormen. Hoe zorgen we er met z'n allen voor dat de online wereld een fijne, sociale plek wordt en blijft? Door een grens te trekken en #hierniet te zeggen. Zo maken we ons hard tegen online kwetsend gedrag. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten tijdens de Week van de Mediawijsheid op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: