Drie nieuwe wooneenheden gerealiseerd in Nieuw-Wehl

Zorgorganisatie Elver in Gelderland heeft drie nieuwe wooneenheden gerealiseerd in Nieuw-Wehl. In september 2019 ging de eerst schop in de grond. Negen maanden later zijn de woningen, ondanks de coronacrisis, bouwkundig gezien klaar. De komende weken wordt gebruikt om de woningen woonklaar te maken, zodat bewoners begin juni kunnen genieten van hun nieuwe onderkomen. Dit is een eerste stap van een groot investeringsplan van Elver om de huisvesting voor bewoners te vernieuwen.

Nieuwe wooneenheden Elver
Nieuwe wooneenheden van Elver in Nieuw-Wehl

Nieuw thuis

Het nieuwe (t)huis op het terrein in Nieuw-Wehl bestaat uit drie wooneenheden, waarvan twee kleinschalige groepswoningen voor vier bewoners waarbij constante nabijheid van begeleiding gewenst is. Het derde (t)huis is geschikt voor een groep van acht bewoners. 

Bouwen tijdens corona

'Uiteraard zijn wij blij dat de bouw is doorgegaan, ondanks de coronacrisis', zegt bestuurder Irma Harmelink. 'Alle betrokken partijen hebben gezorgd dat er veilig gewerkt kon worden met zo min mogelijk vertraging. En daarmee verwachten we dat de geplande verhuizing van bewoners door kan gaan. Uiteraard houden we rekening met de veiligheidsmaatregelen die dan nodig zijn vanwege corona.'