Nieuws van leden

Eerste regenboogweek bij SEIN om aandacht te vragen voor de thema’s LHBTIQ+ en diversiteit

20 oktober 2022

SEIN heeft vorige week de eerste Regenbookweek georganiseerd. Hiermee vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn en wordt geaccepteerd zoals hij of zij is. Het doel van de week was het bespreekbaar maken van de thema’s LHBTIQ+ en diversiteit. Er zijn bij SEIN diverse leuke, leerzame en gezellige activiteiten georganiseerd waaronder ook het hijsen van de regenboogvlag in Cruquius door de burgemeester van Haarlemmermeer.

Hijsen vlag door N van der Veen - JW Barzilay en burgemeester Schuurmans
Hijsen van de regenboogvlag door N. van der Veen, J.W. Barzilay en burgemeester Schuurmans

11 oktober ‘coming out day’ 

Ieder jaar op 11 oktober vieren verschillende landen over de wereld ‘Coming Out day’. Hiermee wordt aandacht besteed aan het openlijk uitkomen voor seksuele geaardheid en genderidentiteit. In Nederland vindt op deze dag geen grote centrale viering plaats, maar meerdere Nederlandse gemeenten organiseren rondom die datum een meerdaags programma onder de naam ‘Regenboogweek’.

Regenboogweek SEIN

SEIN, expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, organiseert dit jaar voor het eerst een regenboogweek. Het initiatief komt van de bewoner Niels van der Veen. Tijdens deze week hebben we aandacht geschonken aan mensen die op hetzelfde geslacht vallen, misschien wel mannen en vrouwen leuk vinden en mensen die zich anders voelen. Daarnaast wilden we bespreekbaar maken dat er een grote diversiteit is in onze samenleving en dus ook binnen SEIN.

Activiteiten op coming out day

Op 11 oktober, coming out day, heeft burgemeester Schuurmans-Wijdeven van de gemeente Haarlemmermeer de regenboogvlag gehesen bij SEIN in Cruquius. Voor de bewoners van SEIN was er afgelopen week onder andere een speciale regenboogviering, een inloop om te praten over het thema LHBTIQ+, een regenboogworkhop bij de dagbesteding en als klap op de vuurpijl een ‘roze zaterdag’ met een gezellige ontmoeting tussen bewoners SEIN, hun familie, medewerkers van SEIN en buren. Ook hebben twee bewoners van SEIN openhartig hun verhaal gedeeld over seksualiteit en het thema LHBTIQ+.

Over SEIN

SEIN is een derdelijns expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. SEIN is gespecialiseerd in diagnose, behandeling en begeleiding van en naar epilepsie en slaap. Hiervoor beschikt SEIN o.a. over twee opnameklinieken, twaalf poliklinieken, 3 woonlocaties, slaap-waakcentra, een dagbestedingscentrum, logeerhuis en school. Het terrein van SEIN in Cruquius is de grootste woonlocatie. Hier is plek voor zo’n 270 mensen, van jong tot oud, die dag en nacht zorg en begeleiding krijgen vanwege hun epilepsie.

Redactie VGN