Nieuws van leden

Genieten tijdens officiële opening SDW woonlocatie Zuiderdreef

Leestijd: 4 minuten
20 september 2021

SDW woonlocatie Zuiderdreef in Bergen op Zoom is deze zaterdag officieel geopend. Bewoners Henk en Jailey opende samen met SDW-bestuurder Ingrid van Huijkelom en burgemeester Frank Petter officieel het gebouw. Vervolgens kon iedereen een kijkje nemen in het gebouw, maar natuurlijk niet voordat er getoast werd. Bewoners lieten trots hun nieuwe woning zien en de dagbestedingsruimte. Ook konden bezoekers handgemaakte producten kopen en spelletjes spelen. “Het was superleuk dat de buurtbewoners en familie onze woning, waar we ontzettend trots op zijn, nu eindelijk konden bekijken”, verteld Karin, die als administratief medewerkster van Zuiderdreef alle inschrijvingen heeft verzorgd.

SDW

Na een jaar eindelijk een feestje

Vorig jaar verhuisden veertig volwassenen en acht gezinnen naar hun nieuwe woning aan de Zuiderdreef 151 in Bergen op Zoom. Het openingsfeest voor deze nieuwbouwlocatie werd uitgesteld, door corona. Nu, een jaar later, wilden de bewoners toch graag een klein feestje vieren. Daarom organiseerden zij zaterdag 11 september een officiële opening en open dag. Familie, vrienden, buurtbewoners en collega’s grepen dit moment aan om een kijkje te komen nemen. “Het is een heel mooi gebouw. Zo ruim, mooie kleuren en voorzien van allerlei faciliteiten. Echt om plek om je thuis te voelen’, laat mevrouw Hage weten.

Unitmanager Andrea Naalden is heel trots op de bewoners. “Het was superfijn voor hen en voor ons om het nieuwe gebouw te laten zien. Extra leuk was dat de bewoners zelf de open dag hebben georganiseerd, met een beetje hulp van onze begeleiders. Ook de uitnodiging voor de burgemeester, die zij vorig jaar hadden leren kennen tijdens zijn bezoek na de corona uitbraak op Zuiderdreef. Het was dus écht hun feestje.” Heel de dag hebben ze kei hard meegewerkt en ervoor gezorgd dat het onze bezoekers aan niets ontbrak. Bestuurder Ingrid van Huijkelom benadrukte in haar openingswoord hoe fijn het is dat de bewoners echt het feest kunnen vieren wat bij hun huis hoort. Ze gaf symbolisch een klok cadeau, wat staat voor het begrip tijd. En zo vertelde ze, vandaag was het tijd voor een feestje!