Nieuws van leden

Geslaagd werkbezoek VGN aan kind en jeugd locatie Assen

12 juli 2021

Onlangs brachten Boris van der Ham, bestuursvoorzitter VGN en Frank Bluiminck, directeur van de VGN een werkbezoek aan Vanboeijen. Hierbij hebben ze een fysiek bezoek gebracht aan de kind en jeugd locatie aan de Middenweg 16 in Assen.

Werkbezoek

Nabijheid en structuur brengen lijkt zo makkelijk

Het bezoek van zoveel grote mensen aan een kind en jeugd locatie is voor iedereen wel een beetje spannend. Gelukkig was dit wel weer mogelijk met de verruimde coronaregels. Door dit bezoek werd ook direct duidelijk en zichtbaar hoe de begeleiding van de kinderen op deze locatie wordt ingericht. “Nabijheid en structuur zijn voor de kinderen heel erg belangrijk. En ook al is het misschien voor een buitenstaander niet direct zichtbaar, als je erop let dan zie je dat de begeleiders continu in verbinding staan met de kinderen”, zo vertellen de aanwezige collega’s. Dit kan zijn door een hand op de arm te leggen of bijvoorbeeld door een high five te geven aan elkaar om te checken of de situatie nog goed is of dat een kind zichzelf terugtrekt als reactie op wat er om hem of haar heen gebeurd. Zij voegen nog toe: “Van de mooie kant naar de broze en ingewikkelde kant ligt zeker bij deze doelgroep heel dicht bij elkaar. Wat onze collega’s betekenen voor deze kinderen en hun goede leven is van grote waarde”.

Wat indruk maakte op de aanwezigen was de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. Zo vertelde één van de persoonlijk begeleider dat het gedrag van iedere bewoner er mag zijn. Iedereen laat zich op verschillende momenten op verschillende manieren zien. Waar wij voor zorgen is dat het gedrag van een bewoner niet de dag of de activiteit overneemt. Dus wordt een bewoner tijdens het leggen van een puzzel onrustig, dan kijken we naar de behoefte van de bewoner op dat moment. En gaan we wel gewoon door met het leggen van de puzzel. Hierbij stellen we het werken via de Vanboeijen Manier centraal waarbij we kijken naar de behoefte van de bewoner én zorgen voor die onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie.

Een geslaagd bezoek met impact.

Op de foto van links naar rechts: Johan Dusseljee, Kirsten Hulzinga, Corien Woudstra, Boris van der Ham, Joke Slagter, Robert Roenhorst, Yonas Tewelde en Frank Bluiminck

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: