Nieuws van leden

Hans de Veen voorzitter raad van bestuur Dichterbij

11 juli 2017

Hans de Veen (62) is met ingang van 1 september 2017 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Dichterbij. De benoeming is tijdelijk, tot 1 januari 2019. Hans de Veen is op dit moment voorzitter raad van bestuur van Mondriaan in Zuid-Limburg.

De Veen volgt Frank Holtman op, de in maart dit jaar onverwacht overleden bestuursvoorzitter van Dichterbij. De raad van toezicht van Dichterbij besloot daarop om een tijdelijke voorzitter aan te stellen, zodat ze tijd heeft om te werken aan een definitieve invulling van de raad van bestuur. Met Hans de Veen heeft Dichterbij de gewenste ervaren zorgbestuurder gevonden om die tijdelijke positie in te vullen. 

Verheugd

Léon Frissen, voorzitter van de raad van toezicht, is verheugd met de benoeming van Hans de Veen. “Hans is een bestuurder met veel kennis en ervaring bij diverse zorginstellingen in de langdurige zorg. Daarnaast brengt hij, gelet op zijn achtergrond als gezondheidszorgpsycholoog, de nodige zorginhoudelijke kennis mee. Hiermee is hij complementair aan Cecile Stallenberg.” Ook Stallenberg, lid raad van bestuur, is blij met de komst van De Veen: “Ik kijk uit naar de samenwerking met hem. Gezien zijn ruime ervaring als bestuurder heb ik er vertrouwen in dat hij van grote waarde zal zijn voor Dichterbij.”

Toonaangevend

Hans de Veen zelf heeft veel zin om bij Dichterbij aan de slag te gaan. “Ik wil graag kennismaken met cliënten en medewerkers van de organisatie. Dichterbij is een van de grootste spelers in de gehandicaptenzorg in Zuid-Nederland en een toonaangevende organisatie in de branche, die zich ook nadrukkelijk inzet voor de moeilijkere doelgroepen. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om verder uitvoering te geven aan de door Dichterbij ingezette koers.”

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: