Hoeve Sprey genomineerd voor EZK Energy Award

Hoeve Sprey is genomineerd voor de EZK Energie Award van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met deze prijs geeft het ministerie bekendheid aan het belang van energiebesparing en de mogelijkheden voor verduurzaming van de energiehuishouding van ondernemingen.

Hoeve Sprey
Bram Sprey met bewoonster Linda bij haar WTW-douche.

Totaalaanpak op energiebesparing

Er zijn in totaal zes genomineerden voor de prijs, waaraan 15.000 euro is verbonden. Op 27 wordt bekend gemaakt wie de prijs wint. De genomineerde bedrijven vallen volgens de jury op door hun totaalaanpak op energiebesparing en door dit om te zetten naar concrete maatregelen. 

Hoeve Sprey: ‘een voorbeeld voor de gehandicaptenzorg’

Hoeve Sprey wordt een voorbeeld voor de gehandicaptenzorg genoemd: ‘Stichting Hoeve Sprey biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De stichting is daarmee een mooi voorbeeld als het gaat over duurzaamheid bij Vereniging Gehandicaptenzorg. Hoeve Sprey blinkt uit in de architectuur van het gebouw: met zonnepanelen, ledverlichting, Phase Change Material (PCM) boilers en door warm water te halen uit wegstromend douchewater. Daarnaast recyclet Hoeve Sprey afval en werkt de stichting volledig digitaal.’

Ook in het meinummer van Markant wordt aandacht besteed aan Hoeve Sprey.

Deze pagina is een onderdeel van