Nieuws van leden

Ivo Niehe gaat in documentaire terug naar Overkempe

17 augustus 2023

Ivo Niehe gaat in de documentaire 'Overkempe - 5 Jaar Later' na vijf jaar terug naar Overkempe, een woon-werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. De afleveringen worden uitgezonden op NPO 1.

Documentaire Ivo Niehe Overkempe - 5 jaar later
Documentaire Ivo Niehe Overkempe - 5 jaar later. Bron: NPO

Hoe gaat het nu met de bewoners?

Vijf jaar geleden maakte Ivo Niehe al een programma over de woon- en werkgemeenschap Overkempe in Olst. Hij liet de kijkers kennismaken met de bewoners en hun dagelijkse leven. ‘Alles uit het leven halen’ is het motto. Nu vijf jaar later, is Ivo Niehe terug gegaan. Hij voerde opnieuw gesprekken met de bewoners, medewerkers en ouders om te horen hoe het nu met hen gaat. Hoe zijn de bewoners de coronaperiode doorgekomen? Wordt op de dansavond nog steeds de foxtrot gedanst? En is er nog zwemtherapie?

Afleveringen terugkijken

Overkempe

Overkempe is een woon- en werkgemeenschap in Olst (bij Deventer). Er wonen ongeveer 120 mensen met een verstandelijke beperking. Overkempe maakt samen met vijf andere locaties deel uit van DeSeizoenen, waar alles in het teken staat van het bieden van een warm en veilig thuis, waar mensen tot ontwikkeling kunnen komen.