Jan Naaktgeboren versterkt raad van bestuur Bartiméus

Jan Naaktgeboren start op 1 januari 2020 als lid van de raad van bestuur van Bartiméus. Samen met voorzitter Jopie Nooren vormt hij vanaf dat moment de raad van bestuur van deze expertiseorganisatie voor mensen met een visuele beperking.

Portretfoto van Jan Naaktgeboren

Jan Naaktgeboren is sinds vijf jaar manager Financiën en Informatievoorziening bij het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Daarvoor was hij onder andere financieel directeur van ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. Met zijn kennis en ervaring op het gebied van financiën, informatievoorziening en ICT gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan het verder professionaliseren van de bedrijfsvoering van Bartiméus.
Bartiméus wil van betekenis zijn voor alle 300.000 mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn en voor hun persoonlijke en professionele omgeving. Met de expertise die in ruim 100 jaar is ontwikkeld, stelt Bartiméus alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien. Het gaat daarbij om zorg, gespecialiseerd onderwijs, arbeidstoeleiding, kennisontwikkeling en -verspreiding. Daarnaast draagt Bartiméus ook bij aan een toegankelijke samenleving waarin iedereen die blind of slechtziend is mee kan doen.
Jaap Smit, voorzitter raad van toezicht, is blij met de komst van Jan Naaktgeboren: “De raad van bestuur heeft de uitdaging om evenwicht te vinden tussen het waarmaken van de externe opdracht en het realiseren van een gezonde bedrijfsvoering in een klantgerichte en wendbare organisatie. De ervaring die Jan Naaktgeboren meeneemt op het terrein van financiën en bedrijfsvoering is hiervoor van grote toegevoegde waarde.”
Voorzitter raad van bestuur Jopie Nooren verheugt zich op de samenwerking: “Als raad van bestuur hebben wij straks gezamenlijk meer slagkracht om onze ambities als expertiseorganisatie waar te maken én tegelijkertijd de interne uitdagingen die daarbij horen het hoofd te bieden.”

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Johan de Koning
Telefoonnummer
06-53358421
Johan de Koning