Nieuws

Jopie Nooren verruilt Lunet zorg voor Bartiméus

28 september 2012

Per 1 januari 2013 verlaat Jopie Nooren Lunet zorg, waar ze voorzitter Raad van Bestuur is. Vanaf die datum start ze als voorzitter Raad van Bestuur bij Bartiméus te Doorn. Daarmee volgt ze Tobias Witteveen op die vanwege zijn aanstaande pensionering aftreedt bij de landelijk werkende expertiseorganisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn.

Jopie Nooren vervult momenteel de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur van Lunet zorg, een instelling die zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuidoost Brabant. Zij was daarvoor directeur van de VGN.

Jopie Nooren
Jopie Nooren is vanaf 1 september 2008 lid van de Raad van Bestuur van Lunet zorg, waarvan sinds 1 oktober 2010 als voorzitter. Mevrouw Nooren heeft de afgelopen jaren een belangrijke impuls gegeven aan het kwaliteitsbeleid en cliëntgerichtheid binnen onze organisatie. Daarnaast heeft ze een voortrekkersrol vervuld in het aangaan van samenwerkingsrelaties met zorgaanbieders en andere partijen.

De Raad van Toezicht betreurt haar vertrek maar wenst haar tegelijkertijd heel veel succes met de nieuwe uitdaging.
De Raad van Toezicht van Lunet zorg neemt op korte termijn een besluit over de procedure die moet leiden tot invulling van de ontstane vacature.

Tobias Witteveen
Tobias Witteveen trad ruim tien jaar geleden aan als bestuurder van Bartiméus. Onder zijn leiding groeide Bartiméus uit tot een zelfbewuste en krachtige expertiseorganisatie, gericht op het leveren van topkwaliteit in de dienstverlening aan een groeiend aantal cliënten. Een organisatie die prachtige, eigentijdse huisvesting biedt aan bewoners in Doorn, Zeist en Ermelo. Een open organisatie die midden in de maatschappij staat en een toegankelijke samenleving voor mensen met een visuele beperking als een maatschappelijke opdracht voelt.

Na 1 januari 2013 is Tobias Witteveen nog enkele maanden als adviseur Raad van Bestuur aan Bartiméus verbonden.