Nieuws van leden

Jubileum voor de Special Media Awards

21 juni 2023

Voor de vijfde keer organiseert Amerpoort de Special Media Awards in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid. De prijzen worden op woensdag 8 november 2023 bij Beeld & Geluid in Hilversum uitgereikt. Deze uitreiking is voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken en daar veel plezier en profijt van hebben. Samen met Netwerk Mediawijsheid, de VGN en vele andere partners, wil Amerpoort met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen.

Winnaars Special Media Awards 2022

"Iedereen heeft recht op een leuk online leven"

Bedenker en projectcoördinator Sonja Heijkamp: ”De Special Media Awards geeft mediamakers de kans om hun talenten te laten zien aan een groter publiek. De afgelopen jaren zien we elke editie een toename in het aantal deelnemers en melden steeds meer nieuwe mediamakers zich aan. Ook deze jubileumeditie worden deelnemers in het zonnetje gezet die actief meedoen in de digitale samenleving. Deelnemers laten graag zien wat ze kunnen, waar ze plezier aan beleven en hoe mediawijs en digitaal vaardig ze zijn. En vooral ook hoe ze genieten van de positieve en leuke kanten van media. Dát is waar de Special Media Awards voor staat. De Special Media Awards draagt bij aan een mediawijze en inclusieve samenleving waar media niet meer weg te denken zijn.”

Categorieën: van TikTok tot podcast

Een vakjury van bekende Nederlandse mediamakers beoordeelt de inzendingen. Voor een eerlijke beoordeling deelt de organisatie eerst de ingezonden creaties in verschillende categorieën in. Bijvoorbeeld vlog, Instagram, TikTok, radiostation of  podcast. Voor sommige deelnemers is dit de eerste keer, anderen maken al langer media en deden al eerder een gooi naar een award.

Sander Pat zit dit jaar voor de vijfde keer in de vakjury en is er al vanaf het begin bij: “Ik vind het al superleuk dat de Special Media Awards georganiseerd wordt. En om zelf in de jury te zitten vind ik ook  leuk. Mensen sturen zulke leuke inzendingen. Ik zit er zelf vanaf het begin bij. En het leukste vind ik ook hoe groot De Special Media Awards wordt. Dat vind ik mooi om te zien. Elk jaar geniet ik ervan als de inzenders blij zijn, al is het geen grote prijs. Ik kijk weer uit naar een mooi groot feest.”

Vanuit het hele land komen dolenthousiaste genomineerden en hun gasten bij elkaar tijdens de award-uitreiking. Er vinden dan ook veel mooie nieuwe ontmoetingen plaats, waarbij het samenkomen, kennis maken met elkaar en delen van inspiratie enorm van toegevoegde waarde is.

Presentatie

Kevin van den Berg en Irene Moors zijn dit jaar weer van de partij en verzorgen de presentatie. Roel Imfeld zorgt, als Co Hazes, weer voor een gezellige ontvangst op de rode loper. Livemuziek, pers en reporters geven deze avond een extra feestelijk tintje. Al vijf jaar lang draagt de Special Media Awards bij aan een inclusieve mediasamenleving. Vorig jaar was het event een groot succes met meer dan 170 inzendingen (een toename van 30% ten opzichte van 2021), 200 bezoekers, een goed bezochte livestream met meer dan 4500 kijkers (een toename van 50% ten opzichte van het jaar ervoor) en dolenthousiaste genomineerden en winnaars. De publiciteit en het bereik rondom de uitreiking onderstrepen het maatschappelijke karakter en meerwaarde van deze awards.  

Bekijk de aftermovie van de Special Media Awards 2022.

Celeste Sebel won de prijs voor beste video in 2022. Bekijk hier haar verhaal.

Aanmelden

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de website www.special-media-awards.nl. Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De uitreiking is op 8 november bij Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is live te volgen op het YouTubekanaal van de Special Media Awards.

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: