Nieuws van leden

Luuk vraagt politici naar hun plannen voor de gehandicaptenzorg

16 november 2023

Luuk van Philadelphia was deze week op het Grote Zorgdebat en interviewde de (kandidaat)Kamerleden. Hij vroeg de politici wat hun plannen zijn voor de gehandicaptenzorg. Met de Tweede Kamerverkiezing in aantocht, benadrukt Luuk het belang van goede zorg voor mensen met een beperking zoals hij. Het eerste interview was met Boris van der Ham, voorzitter van de VGN, daarna sprak hij met Fleur Agema (PVV), Judith Thielen (VVD) en Julian Bushof (GroenLinks-PvdA). De komende dagen volgen meer interviews met andere politici.

Luuk vindt het belangrijk dat er goede zorg is voor hem en andere mensen met een verstandelijke beperking. En dat ze mee kunnen doen in de samenleving.  Zijn directe vragen onthullen de verschillende standpunten van de partijen.

De interviews gaan onder andere over het Grote Zorgdebat zelf, de gehandicaptenzorg in de verkiezingsprogramma's, hoe belangrijk begrijpelijke informatie is van de overheid en wat de politieke partijen de komende vier jaar voor de gehandicaptenzorg kan doen. 

Hou de kanalen in de gaten voor meer interviews

In de komende dagen volgen politici van verschillende politieke partijen. Hou de komende week de kanalen van Mo-online in de gaten.
Neem een kijkje op:
https://www.mo-online.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/movoorjou
Instagram: https://www.instagram.com/mo_voor_jou/ 

Speciale aandacht voor de verkiezingen

Mo besteedt speciale aandacht aan de verkiezingen, handige informatie vind je hier.  Ook hebben ze een verkiezingstelefoon opgezet voor en door mensen met een beperking samen met ’s Heeren Loo, Reinaerde, LFB en ASVZ. 

Mo is een  voor en door mensen met een verstandelijke beperking.  Met filmpjes, uitleg en tips helpt Mo om zelfstandig het eigen leven te leiden. De site is gratis, zonder account toegankelijk en bereikbaar via mobiel, tablet of computer. Er is een speciale redactie op het servicekantoor van Philadelphia in Amersfoort. Hier maakt de redactie de video’s en houden ze de website en socialmediakanalen bij.

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen