Nieuws van leden

Middin-bestuurder Sam Schoch vertrekt naar GGZ Rivierduinen

17 augustus 2022

Sam Schoch vertrekt bij Middin en treedt op 15 oktober aan als bestuurslid bij GGZ Rivierduinen. Schoch (51) was 8 jaar lid van de raad van bestuur van Middin en was de laatste 2,5 jaar tevens bestuursvoorzitter. “Het is een afscheid met een dubbel gevoel. We hebben bij Middin inmiddels veel voor elkaar gekregen en er staat nog veel op de rol, maar de GGZ staat momenteel voor grote uitdagingen, die ik graag aan ga. Ik deed er al eerder ervaring op en het is interessant om juist nu terug te keren.”

Mensenwerk

De prestaties van Middin die Schoch roemt, hebben onder andere betrekking op samenwerking en kennisontwikkeling. “Ik denk bijvoorbeeld aan onze korte lijnen met het onderwijs.” Op het gebied van kennisontwikkeling doelt Schoch met name op nieuwe zorgmethodieken. “Die hebben we met partners uitgewerkt en ze zijn in de zorgpraktijk inmiddels volop in gebruik. Ik kijk ook met veel plezier terug op de samenwerking met de collega’s van Middin en op de vele ontmoetingen met cliënten en naasten. Want dit werk is mensenwerk, dat is de basis. Ik heb met veel plezier leiding gegeven aan de organisatie. De laatste jaren met collega Emmeke van Eersel.”

Grote vraagstukken

Schoch gaat nu een uitdaging aan bij de grootste specialistische ggz-aanbieder in de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek, Leidschendam, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn en Gouda. Hij werkte eerder al twaalf jaar in deze sector. “Er is intussen natuurlijk behoorlijk wat veranderd en dat levert nieuwe vraagstukken op. Er ligt veel werk. Zo koos Rivierduinen in deze turbulente tijd nadrukkelijk voor specialistische zorg. Dat maakt het voor mij juist nú interessant om deze stap te maken.”

Veel vertrouwen

Collega-bestuurder Emmeke van Eersel (42) volgt Sam Schoch op als voorzitter van het Middin bestuur. ”Ik kijk terug op een hechte samenwerking en zie uit naar de komst van een nieuwe collega. Onze raad van toezicht start binnenkort met de werving. Intussen sta ik er niet alleen voor. Ik kan rekenen op een sterk managementteam.”

Sterke organisatie

“Ik ga hem missen, maar ik wens Sam Schoch natuurlijk ook veel succes toe in zijn nieuwe functie,” laat de voorzitter van de raad van toezicht Hans de Veen weten. “We zijn Sam veel dank verschuldigd. Hij laat een sterke, gezonde organisatie achter en verdient een waardige opvolger. Daar zullen we de komende periode werk van maken.”

Redactie VGN