Nieuws van leden

Minister Helder bezoekt cliënten en medewerkers Lunet

03 januari 2023

Op dinsdagavond 27 december bracht minister voor Langdurige Zorg Conny Helder een werkbezoek aan Lunet. Reden hiervoor is dat ze medewerkers in de zorg een hart onder de riem wil steken.

minister Helder bij Lunet

Zorg houdt niet op tijdens feestdagen

Conny Helder: ‘Wie in de zorg werkt, moet vaak ook met de feestdagen werken. Mensen in Nederland hebben dat niet altijd door, maar de zorg houdt dan niet op. En dan is het goed dat daar aandacht voor is.’  

Verhalen uit het hart

Conny Helder bezocht samen met Lunet bestuurder Hilda Barnhoorn de kienavond in de Kapel op Eckartdal, waar zo'n 35 cliënten streden om mooie prijzen. Daarna werd Lindenpad 67 aangedaan waar collega's Maya Wernaart en Hania van Lieshout en bewoner Alexander Verstappen de minister trakteerden op verhalen uit het hart over de zorg en het wonen bij Lunet. Oprecht, passievol en zonder opsmuk.

Veel passie en betrokkenheid

Tenslotte ontving team Nachtzorg Eckartdal de late bezoekers in het Koetshuis om even later op ronde te gaan langs enkele woningen. Dat je met een hart onder de riem steken, ook heel veel terugkrijgt, was deze avond wel duidelijk. ‘Iedereen vertelt met zoveel passie en betrokkenheid. Ongelooflijk. Elk gesprek begon met 'onze cliënten'. Waar het hart van vol is,’ aldus minister Helder.