Nieuws van leden

‘ Mooie mensen’ , nieuwe informatieve serie over seksuele diversiteit bij mensen met een verstandelijke beperking

14 oktober 2019

‘ Mooie mensen’ is een nieuwe webserie over seksuele diversiteit bij mensen met een verstandelijke beperking. De serie is vanaf 11 oktober te zien op het youtube kanaal van ’s Heeren Loo. De serie is niet alleen een eye-opener voor mensen met een beperking, maar zeker ook voor zorgprofessionals, familie en vrienden. De presentatie van de eerste aflevering vond plaats op donderdag 10 oktober voorafgaand aan ‘ Coming-outdag’ op het hoofdkantoor van ’s Heeren Loo in Amersfoort.

Mooie mensen

Het doel van de serie is om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe open je het gesprek over dit thema? "Wij hopen dat deze serie mensen een eindje op weg helpt", aldus de ervaringsdeskundigen Gordon en Judith van de regio Midden-Nederland van ’s Heeren Loo. Zij presenteren ook het programma. Gordon is biseksueel en Judith is lesbisch. De serie is geproduceerd door Bertina Gerritsen, camera journalist bij ’s Heeren Loo.

Vier delen

De serie bestaat uit vier delen. Er wordt ingegaan op vragen zoals wat seksuele diversiteit voor mensen met een verstandelijke beperking inhoudt; wat zijn de ervaringen hiermee in de dagelijkse praktijk en welke andere organisaties, waaronder ’s Heeren Loo besteden ook aandacht aan dit thema. Persoonlijke verhalen en straat- en studio-interviews wisselen elkaar af. "Wat we vooral willen vooral laten zien is dat we allemaal 'Mooie Mensen’ zijn, ongeacht onze geaardheid", benadrukt Judith. De serie is ook prima te gebruiken voor voorlichtingsdoeleinden. Verwanten, vrienden en zorgprofessionals van mensen met een verstandelijke beperking krijgen met ‘ Mooie mensen’ een goede indruk van wat hen bezighoudt.

Vanaf 11 oktober is de eerste aflevering te zien op het YouTubekanaal van 's Heeren Loo.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Scholten, persvoorlichter bij ’s Heeren Loo., telefoon 06 12 62 49 19, e-mail jan.scholten@sheerenloo.nl

Bijgevoegd een link naar het de eerste aflevering.

https://youtu.be/tb8i4XyX5RI

Deze pagina is een onderdeel van: