Nieuws van leden

Opening vernieuwd FabLab Bartiméus

22 juni 2023

Vorige week vond de feestelijke heropening plaats van het Bartiméus’ FabLab in Doorn. Het FabLab is een inspirerende en laagdrempelige omgeving waar cliënten, medewerkers en externen technologie voor mensen met een visuele- en verstandelijke beperking ontdekken, ervaren en mede-ontwikkelen.

Bartimeus Fablab
Opening FabLab door bewoners Maurice Goossen (foto) en Arjan van Dorst

Zelfstandigheid vergroten

‘Het doel het FabLab is om de zelfstandigheid van onze cliënten te vergroten. Slimme technologische oplossingen kunnen daar echt bij helpen,’ aldus Maaike Meerlo, adviseur technologie.  

Vijf afzonderlijke labs

Voorheen bestond het FabLab uit een ruimte, maar nu heeft Bartiméus het FabLab opgedeeld in maar liefst vier afzonderlijke Labs.

  • Het InspiratieLab is ingericht als een indrukwekkende inspiratie- en belevingsruimte waar leerlingen, cliënten, ouders, zorgprofessionals en externen allerlei technologie kunnen ervaren.
  • Het SpraakLab  is een inspiratieplek waarin je de omgeving en apparaten met je stem kunt bedienen. 
  • In het BreinLab kan men met een groep cliënten toegankelijk leren over technologie, kennis delen en informatie tot je nemen.
  • En tot slot is het MaakLab een ruimte waar aanpassingen aan bestaande oplossingen worden gedaan of nieuwe toepassingen voor de doelgroep worden ontwikkeld en gebouwd.   

Lees meer over het Fablab op de website van Bartiméus

Deze pagina is een onderdeel van: