Nieuws van leden

Paul Frissen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Dichterbij

08 november 2019

Prof. dr. Paul Frissen is vanaf 1 januari 2020 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Dichterbij.

Portret Paul Frissen

De nieuwe voorzitter brengt een schat aan ervaring mee. Hij is vanaf 2004 als bestuursvoorzitter en decaan verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag. Daarnaast is hij hoogleraar Bestuurskunde aan Tilburg University. 

Ook in de zorgsector heeft Paul Frissen zijn sporen verdiend, als adviseur, onderzoeker, opleider en toezichthouder. Hij was lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling en van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Dat zijn adviesorganen van kabinet en Staten-Generaal. Recent rondde hij een groot onderzoek af naar de sturingsbenaderingen in de zorg van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Bovendien was hij toezichthouder van een instelling voor crisisopvang, van een preventie-instituut en van een STZ-ziekenhuis (Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen). 

“We zijn zeer verheugd met de benoeming van Paul Frissen”, laat Anne-Miek Nelissen-Hanssen, lid van de raad van toezicht weten. “Paul Frissen heeft een groot strategisch inzicht, innovatief vermogen, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en politieke en maatschappelijke sensitiviteit.”

Paul Frissen kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Dichterbij heeft een goede reputatie en acteert in een interessant veld waarin ze steeds een evenwicht moet zoeken tussen continuïteit van zorg en vernieuwing, tussen maatschappelijke verandering en koersvastheid en identiteit, tussen duurzame aandacht en professionele specialisatie.”

De nieuwe voorzitter is de opvolger van Léon Frissen die eind van dit jaar afscheid neemt, na twee statutaire zittingstermijnen van vier jaar. 

Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning

Deze pagina is een onderdeel van: