Nieuws van leden

Philip Miedema nieuwe bestuurder Profila Zorggroep

13 december 2023

Philip Miedema wordt per 1 februari 2024 de nieuwe bestuurder van Profila Zorggroep, een landelijke zorgaanbieder aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische problemen. Miedema was hiervoor bestuurder van de Rozelaar, een zorgorganisatie in Barneveld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Philip Miedema
Philip Miedema

Passend bij de visie

'We zien in Philip Miedema de passende bestuurder van Profila Zorggroep in deze tijd door de wijze waarop hij zijn visie op christelijke zorg verwoordt en hoe hij zijn geloof in God concreet vormgeeft als mens en als bestuurder', aldus Albert Kerssies, voorzitter van de Raad van Toezicht van Profila Zorggroep. 'Wij heten Philip Miedema van harte welkom in onze organisatie en zien er naar uit om met hem samen te werken.'

Opvolger van Peter van Wijk

Philip Miedema volgt huidige bestuurder Peter van Wijk op die bijna vijf jaar Profila Zorggroep op een uitstekende wijze heeft geleid. Kerssies: 'Onder leiding van Peter fuseerden Profila Zorg, EBC Zorg en Stichting Grip op je leven tot Profila Zorggroep en maakte de organisatie een omvangrijke en belangrijke transformatie door. Er is stevig ingezet op ontwikkeling in professionaliteit, zorgkwaliteit, innovatie en bedrijfsvoering. Wij zijn Peter dankbaar voor alles wat hij voor Profila Zorggroep in de achterliggende vijf jaar heeft betekend en kijken terug op een goede samenwerking.' Peter van Wijk zal Philip Miedema de eerste paar weken inwerken en neemt daarna afscheid van Profila Zorggroep.