Nieuws van leden

Pluryn wint prijs voor omscholingstraject zij-instromers

30 september 2018

Op dinsdag 25 september won Pluryn de Nationale HR Zorg Award van FWG Progressional People voor het omscholingstraject waarmee zij-instromers vanuit uiteenlopende sectoren verkort opgeleid worden om in de gehandicaptensector aan de slag te gaan. Dit traject was volgens de jury de beste bijdrage aan werkplezier in de zorg.

Direct aan de slag

Pluryn heeft het omscholingstraject opgezet om het personeelstekort in de sector aan te pakken. Zij-instromers komen met dit omscholingstraject direct in dienst van Pluryn. Ze gaan aan de slag en volgen tegelijkertijd de opleiding mbo 4 Maatschappelijke zorg, met de uitstroomrichtingen gehandicaptenzorg of jeugd. Uit de 600 aanmeldingen zijn 60 zij-instromers geplaatst, waaronder ook veel mannen.
In februari gingen de eerste drie klassen van start, waar mensen uit uiteenlopende sectoren buiten de zorg in zitten: van agenten tot obers en consultants. Het enthousiasme van de nieuwe werknemers werkt volgens Pluryn aanstekelijk: "We zien het werkplezier toenemen".

Over de prijs

Pluryn won een bokaal en 10.000 euro om te besteden aan het (verder) uitwerken van plannen voor meer werkplezier. Pluryn was één van de genomineerde zorgorganisaties. De andere vier zijn het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein; Amsterdam UMC, locatie AMC; ziekenhuis Nij Smellinghe en ziekenhuis Gelderse Vallei.

De vakjury van de Nationale HR Zorg Award onder voorzitterschap van Greet Prins (Philadelphia), bestond dit jaar verder uit Hester Vermeulen (Radboud Universiteit), Marita Bossers (Planetree), Tjitte Alkema (NVZ), Lonneke de Laat (Cello Zorg) en Elise Merlijn (FNV). De jury beoordeelde de inzendingen op hun bijdrage aan werkplezier, de mate van innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Dit artikel is gebaseerd op berichtgeving van Skipr en Pluryn.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: