Nieuws van leden

Radar lanceert nieuwe sticker ‘ik begrijp uw brief niet’

03 december 2019

In november hebben cliënten van zorgorganisatie Radar aan bestuurder Monique Heffels de eerste sticker: ’Ik begrijp uw brief niet’ overhandigd. Hiermee vragen ze aandacht voor makkelijke taal.

Radar vraagt aandacht voor makkelijke taal met sticker 'ik begrijp uw brief niet'.

Cliënten van Radar krijgen, net als ieder ander, regelmatig een brief in de bus. Bijvoorbeeld van hun ziektekostenverzekering of de gemeente. Veel cliënten begrijpen een groot deel van deze brieven niet goed en durven dit vaak niet te zeggen. Soms openen ze de brief hierdoor zelfs niet, met alle gevolgen van dien.  De sticker ’Ik begrijp uw brief niet’ is gemaakt in samenwerking met de centrale cliëntenraad en wordt vanaf 19 november binnen heel Radar in gebruik genomen. Met deze sticker willen ze brievenschrijvers bewust maken van het belang van begrijpelijke taal.  Op de webpagina www.radar.org/makkelijketaal geven de cliënten gelijk tips over hoe het echt gemakkelijker kan. 

Hoe gaat het in zijn werk? De cliënt plakt de sticker op de envelop van een moeilijke brief en stuurt deze terug naar de afzender.  Via de link die op de sticker staat, kan de afzender zien hoe het schrijven van een brief gemakkelijker kan. Bestuurder Monique Heffels is erg blij met het initiatief: “We hebben vaak niet eens meer door hoeveel moeilijke woorden en zinnen we gebruiken. Mooi om hier zo op attent te worden gemaakt. Daar kunnen we allemaal ons voordeel mee doen, want wie wil er nu geen brief die gewoon te lezen en te begrijpen is!”  

Deze pagina is een onderdeel van: