Nieuws van leden

Raphaëlstichting viert 50 jaar!

Leestijd: 2 minuten
10 augustus 2023

Dit jaar bestaat de Raphaëlstichting 50 jaar! Deze bijzondere mijlpaal vierden zij 14 en 15 juli met een tweedaags festival. Cliënten, hun ouders en verwanten, beleefden samen met vrijwilligers, medewerkers en hun gezinnen van dit mooie feest.

50 jaar Raphaelstichting

De missie van de Raphaëlstichting is dat we samen werken aan een betekenisvol leven. ‘Ons jubileum wilden we dan ook betekenisvol vieren: met volop inbreng en prikkeling van eigen creativiteit.’

Het thema van de jubileumviering was ‘Festival van je dromen. Naast de muziek op het podium, de kunstexpositie, spellenplein, yoga en het zintuigenplein, was het festivalprogramma compleet met andere acts en activiteiten.

Betekenisvol

‘Op de verschillende locaties van de Raphaëlstichting zijn voorafgaand aan het festival werkgroepjes al maanden aan de gang met cliënten en medewerkers. Zij bereidden samen een prachtig palet aan muziek, kunst, versieringen en lekkernijen voor. Ze hebben er ontzettend naar toegeleefd om dit te laten zien en proeven aan iedereen die het jubileum kwam bezoeken. Een feest van ons allemaal, voor iedereen!’

Enthousiaste reacties

En wat was iedereen twee dagen ontzettend blij. ‘Ik heb mijn ogen uitgekeken’, ‘Het is hier héél leuk!’ en ‘Wat is het mooi georganiseerd!’ is slechts een greep uit de reacties van de aanwezigen. Vooral de lachende gezichten en dansenden mensen bij het podium én in de silent disco zijn illustrerend voor de geweldige sfeer op het terrein, locatie Bij Huub, in Alkmaar.

Dankbaar!

Veel dank gaat uit naar iedereen die dit festival mogelijk heeft gemaakt. Allereerst de geweldige locatie en de sponsoren. Het is hartverwarmend om te merken hoe we hierin zijn gesteund door allerlei ondernemers, stichtingen, fondsen en bijvoorbeeld leveranciers. En natuurlijk een dankwoord aan alle vrijwilligers, bewoners, deelnemers in de werkplaats en collega’s die al maanden aan de slag zijn om deze twee dagen tot een droomfestival te maken! Iedereen bedankt voor het laten uitkomen van deze droom!

Meer over de Raphaëlstichting

Samen werken aan een betekenisvol leven. Vanuit gelijkwaardigheid, ontwikkeling en verbinding. De Raphaëlstichting biedt op meerdere plekken zorg aan zo’n 1200 mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast actief in de psychiatrie. De Raphaëlstichting werkt met ruim 1.300 medewerkers en ruim 400 vrijwilligers vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat.