Simona Tiems en Cordula Wagner benoemd in Raad van Toezicht ’s Heeren Loo

Mr. Simona Tiems en prof dr. Cordula Wagner treden in de komende maanden toe tot de Raad van Toezicht van ’s Heeren Loo. Zij volgen dr. Lizzy Doorewaard en prof. dr. Bertie Schonk op van wie de ambtstermijnen (bijna) aflopen. Dit heeft de voorzitter van de Raad van Toezicht, Rien Meijerink, bekendgemaakt.

Wisseling december

Simona Tiems (43) woont in Wijk bij Duurstede en studeerde in de jaren ’90 rechten in Frankrijk en  Maastricht. Zij specialiseerde zich daarbij in gezondheidsrecht. Als advocaat (partner) van Legaltree adviseert zij momenteel zorginstellingen, medische professionals, medisch en tandheelkundige specialistische bedrijven en branche- en beroepsverenigingen op het gebied van patiëntenrechten, privacy, medische aansprakelijkheid en (samenwerkings)contracten in de zorg. Daarnaast is zij docent gezondheidsrecht bij SBO en Medilex.

Simona neemt op 1 december aanstaande het stokje over van Lizzy Doorewaard. Lizzy heeft de uiterlijke benoemingstermijn van negen jaar bereikt. Zij heeft in de afgelopen jaren de onderwerpen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid in de Raad van Toezicht altijd onderwerp van gesprek gemaakt.

Wisseling voorjaar

Cordula Wagner (51) woont in Bergen en studeerde in de jaren ’80 fysiotherapie en later sociologie en promoveerde vervolgens op het implementeren en het effect van kwaliteitssystemen in de Nederlandse Gezondheidszorg. Momenteel is zij CEO bij het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) en is zij actief als hoogleraar aan het VU medisch centrum in Amsterdam op het gebied van patiëntveiligheid. Cordula zal per 1 mei 2017 toetreden tot de Raad. Per 1 april 2017 zal Bertie Schonk de Raad verlaten na ruim acht jaar lid te zijn geweest. Zij heeft gekozen iets eerder af te treden en te genieten van meer vrije tijd. Bertie zat in de auditcommissie care, waarbij zij zich inzette voor kwaliteit van zorg en veiligheid van de cliënt.

Met deze nieuwe leden is de Raad van Toezicht weer op volle sterkte. “De Raad van Toezicht is verheugd met de versterking van de Raad met deze gekwalificeerde nieuwe leden en heeft daarbij veel vertrouwen in een goede en plezierige samenwerking”, aldus de voorzitter Raad van Toezicht.

 

 

Deze pagina is een onderdeel van