Nieuws van leden

Vera Hersbach nieuwe bestuurder S&L Zorg

08 september 2022

Per 1 november wordt Vera Hersbach de nieuwe bestuurder van S&L Zorg. Zij volgt daarmee Marjolijne Lewis op die eerder dit jaar afscheid nam van de zorgorganisatie.

Vera Hersbach bestuurder S&L Zorg
Vera Hersbach wordt de nieuwe bestuurder van S&L Zorg

Werken voor mensen met een verstandelijke beperking is haar niet onbekend

Hersbach is momenteel werkzaam bij Welzijn Hoeksche Waard, waar ze sinds 2019 bestuurder is. Het werken voor mensen met een verstandelijke beperking is haar niet onbekend, voor 2019 was zij namelijk jarenlang werkzaam in de VG sector. Onder andere 15 jaar bij MEE Plus Groep, waarvan ruim 7 jaar als clustermanager. Vera: "Bij Welzijn Hoeksche Waard heb ik een korte uitstap gemaakt naar de sector welzijn. Uiteindelijk begon de liefde voor werken voor mensen met een verstandelijke beperking toch weer te kriebelen. Daar ligt echt mijn hart."

Bewoners waren betrokken bij selectieprocedure

Bij de selectieprocedure voor een nieuwe bestuurder zijn, naast de diverse raden van de organisatie, ook de bewoners betrokken. Eén van de bewoners die aanwezig was bij de selectiegesprekken met Vera is ervaringsdeskundige Ilonka. Ilonka: "Ik had gelijk een klik met Vera, ze kwam heel rustig en betrouwbaar over. Ik kijk heel  erg uit naar haar komst!"

Over S&L Zorg

Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers biedt S&L Zorg meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. Naast diverse woningen in de wijken in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk, waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.