Actiewebsite Week van Kinderen Veilig live

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik heeft maandag 7 oktober de nieuwe website www.weekvankinderenveilig.nl gelanceerd. Hierop staat informatie over de Week van Kinderen Veilig en de activiteiten die in deze week van 18 t/m 23 november worden gehouden.

Live chatten met een Officier van Justitie, de landelijke dag van zedenrechercheurs, uitdagingen bij de invoering van de meldcode huiselijk geweld in het onderwijs en nog veel meer; het aanbod tijdens de Week van Kinderen Veilig is zeer divers. De Week van Kinderen Veilig is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te stoppen met hulp en inzet van iedereen. Ieder kind kan immers slachtoffer worden.

Eén kind per klas
Voorkomen en aanpakken van kindermishandeling is hard nodig, want jaarlijks worden maar liefst 119.000 kinderen mishandeld. Gemiddeld heeft één kind in elke schoolklas te maken met een vorm van kindermishandeling.Terwijl alle kinderen in Nederland recht hebben op een veilige en gezonde jeugd, als stabiele start in hun leven. Het lukt nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Ook emotionele en fysieke verwaarlozing, seksueel misbruik, het getuige zijn van huiselijk geweld en de gevolgen van vechtscheidingen zijn vormen van kindermishandeling.

Website
De website bevat een agenda met een zoekfunctie, achtergrond-informatie over de verschillende activiteiten en de mogelijkheid om activiteiten aan te melden. Naast feitelijke informatie biedt de site videoboodschappen met een persoonlijke oproep van de Taskforceleden.

Ga naar www.weekvankinderenveilig.nl.

Deze pagina is een onderdeel van