Nieuws

AVG wordt arts VG

20 juli 2022

De Nederlandse Vereniging Artsen Verstandelijk Gehandicapten (de NVAVG) heeft de nieuwe naam van arts verstandelijk gehandicapten bekend gemaakt: arts VG.

dokter en patient zitten aan tafel

Naam in een nieuw jasje

Met de nieuwe naam is de verwarring met AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) opgelost, wordt het woord ‘arts’ niet meer dubbel gebruikt (AVG-arts) én wordt de bestaande naamsbekendheid behouden. Eigenlijk geen echte naamswijziging, eerder dezelfde naam in een nieuw jasje.

Professionaliseringsslag 

De NVAVG is druk bezig met een brede professionaliseringsslag op het gebied van communicatie. Dat krijgt verder vorm via een vernieuwde huisstijl en een restyling van het logo. Ook de website www.nvavg.nl heeft een nieuwe, frisse jas. Zo bouwt de NVAVG verder om het unieke specialisme bij geneeskundestudenten, basisartsen, zij-instromers en andere zorgprofessionals verder op de kaart te zetten. 

‘NVAVG wint aan autoriteit’ 

‘We zijn heel blij met de naamswijziging en alle andere stappen die we hebben gezet om onze organisatie verder te professionaliseren’, zegt voorzitter Matijn Coret blij. ‘Zo zijn wij steeds beter in staat onze plek te claimen, zitten we vaker als gelijkwaardige gesprekspartner aan de juiste tafels en merken hiermee dat we aan autoriteit winnen. Als NVAVG zijn wij volop in beweging, en we boeken vooruitgang!’ 
 

Een overzicht van de schrijfwijze van de nieuwe naam is hieronder de downloaden.