Nieuws

Boekpresentatie: 'Zo werkt de gehandicaptenzorg'

19 november 2020

Woensdag 18 november presenteerde platform Zó werkt de zorg een boek over de gehandicaptenzorg. Het boek geeft in 40 visualisaties en ruim 170 pagina’s inzicht in de zorgvormen, spelers, wetten en geldstromen van de zorg voor mensen met een beperking. Meer dan 80 experts van vijftien organisaties, waaronder de VGN, dachten mee over de inhoud van het boek.

onthulling zo werkt de gehandicaptenzorg met Illya Soffer, Ieder(in) (links) en Frank Bluiminck, VGN (rechts).
Onthulling Zó werkt de gehandicaptenzorg met Illya Soffer, Ieder(in) (links) en Frank Bluiminck, VGN (rechts).

Ik had er eerst een hard hoofd in.

Frank Bluiminck

Afhankelijk van hun situatie hebben de twee tot drie miljoen Nederlanders met een beperking zorg en ondersteuning nodig. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Wat is er geregeld rond hulpmiddelen? Wie mag als wettelijk vertegenwoordiger optreden en wat is diens rol precies? Hoeveel mensen kopen zorg en ondersteuning zelf in met een persoonsgebonden budget? Welke wetten regelen de gehandicaptenzorg? Hoe lopen de geldstromen? Dat zijn vragen waar Zó werkt de gehandicaptenzorg over gaat.

Frank Bluiminck over Zó werkt de gehandicaptenzorg

“Deze publicatie is heel waardevol. Het boek geeft nieuwe inzichten en brengt op een goede en overzichtelijke manier de complexiteit van de gehandicaptenzorg in beeld.” Aldus VGN-directeur Frank Bluiminck, die ook aanwezig was bij de onthulling van het boek. “Ik had er eerst een hard hoofd in, want de gehandicaptenzorg is zo divers en meervoudig. Maar deze publicatie heeft het voor elkaar gekregen, complimenten!”

Het boek bestellen

Het boek is te bestelling via (online) boekenwinkels en de webshop van de Argumentenfabriek.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit