Nieuws

Boekpublicatie: 'Kwijt! Verlies bij mensen met verstandelijke handicap'

15 januari 2014

Het boek ‘Kwijt! Verlies bij mensen met een verstandelijke handicap’ geeft inzicht in situaties en omstandigheden die tot verlies leiden. Het beschrijft wat verlies voor mensen met een verstandelijke handicap betekent en hoe hiermee het beste kan worden omgegaan. Het boek is een uitgave van Severinus en Stichting Pergamijn en vanaf 14 januari verkrijgbaar via stichting Pergamijn.

De auteurs van ‘Kwijt!’ zijn werkzaam in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke handicap. Eerder al publiceerden zij over de beleving van de dood en rouwverwerking door mensen met een verstandelijke handicap.

Hanneke van Bommel vertelt: ‘Verlies wordt vaak gekoppeld aan sterven en dood, maar het ervaren van verlies komt veel vaker voor. Verhuizingen, ander werk, pensionering, lichamelijke beperkingen, een scheiding. Het zijn allemaal vormen van verlies. Mensen met een verstandelijke handicap maken veel verlieservaringen mee, meer zelfs dan mensen zonder een verstandelijke handicap. Dit boek is een hulpmiddel voor verwanten en professionele ondersteuners.’

Het boek is te bestellen via bestel@pergamijn.org of bekijk hier de PDF.

Deze pagina is een onderdeel van: