Nieuws

Campagne ‘Sjoerd zorgt ervoor’ over werken in de gehandicaptenzorg

15 februari 2023

De arbeidsmarktcampagne ‘Sjoerd zorgt ervoor’ is vandaag van start gegaan. In deze serie, die de VGN ontwikkelde, gaat onze ambassadeur Sjoerd Fleur langs bij verschillende mensen in de gehandicaptenzorg. Het doel is om te laten zien hoe veelzijdig, mooi en uitdagend werken in de gehandicaptenzorg is. De filmpjes en beelden uit de campagne worden gedeeld via de social media kanalen van de VGN.

Campagne Sjoerd zorgt ervoor

Begeleiders en mensen met een beperking

Acteur Sjoerd, onder andere bekend als het personage Joey uit het tv-programma Mocro Maffia, bezoekt vijf locaties van zorgorganisaties Middin en Ipse de Bruggen. Daar spreekt hij met begeleiders over de hulp en ondersteuning die zij bieden aan mensen met een beperking en wat hun vak zo mooi maakt. Ook spreekt hij met mensen met een beperking of hun ouders over die geboden hulp en ondersteuning, en hoe waardevol dat voor hen is.

Betekenisvol leven

Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar de gemene deler is dat elke begeleider een bijzondere band heeft met de mensen die hij of zij begeleidt om een zo betekenisvol mogelijk leven te leiden.

Enthousiasmeren

Via de campagne wil de VGN bereiken dat er meer mensen in de gehandicaptenzorg komen werken en dat huidige medewerkers nog trotser op hun vak worden. Werken in de gehandicaptenzorg is veelzijdig, uitdagend, waardevol en het biedt verschillende carriéremogelijkheden.

Werken in de gehandicaptenzorg

De campagne leidt naar de website werkenindegehandicaptenzorg. Daar staat meer informatie over het werken in de gehandicaptenzorg, de carrièrekansen en vacatures van VGN-leden. De campagne is mede tot stand gekomen door Sjoerd Fleur, de zorgorganisaties Middin en Ipse de Bruggen en social media agency Dorst & Lesser.

Vijf afleveringen

Bekijk de afleveringen van de campagne op werkenindegehandicaptenzorg.nl.

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: