Nieuws

CAO-onderhandelingen gehandicaptenzorg gestart

11 februari 2014

Maandag 10 februari zijn in een constructieve sfeer de onderhandelingen over de CAO Gehandicaptenzorg gestart. De onderhandelingen vinden plaats in een moeilijke tijd. Door de hervormingen in de langdurige zorg en de flinke bezuinigingen waarmee de gehandicaptenzorg wordt geconfronteerd, is er veel onzekerheid in de markt. Instellingen weten nog niet hoeveel zorg de gemeenten gaan inkopen en tegen welke prijs. Deze onduidelijkheid vertaalt zich door naar een onzekere positie voor werknemers.

Eind deze maand loopt de huidige CAO Gehandicaptenzorg af. De VGN wil met de werknemersorganisaties een marktconforme CAO afsluiten die aansluit bij de hervormingen en bezuinigingen in de langdurige zorg. Er moet dus aandacht zijn voor personeel dat flexibel, maar vooral ook duurzaam inzetbaar is. Maandag hebben beide partijen gezamenlijk stilgestaan bij de onderwerpen die op korte termijn geregeld moeten zijn. Op 24 februari is het volgende overleg gepland.

De bonden waarmee de VGN spreekt zijn net als bij voorgaande onderhandelingen de Abvakabo FNV, CNV Publieke zaak, NU’91 en FBZ.

Op 8 januari heeft de ALV ingestemd met het mandaat voor de nieuwe CAO en 22 januari heeft ook MEE Nederland het mandaat verleend.

Deze pagina is een onderdeel van: