Nieuws

ChristenUnie wil vaart in VN-verdrag voor mensen met beperking

24 oktober 2012

De ChristenUnie wil dat Nederland voortmaakt met het ratificeren van een verdrag van de Verenigde Naties over mensen met een handicap of beperking. "Dit wordt steeds maar vooruitgeschoven, terwijl al onze buurlanden deze stap al jaren geleden hebben gezet'', stelt ChristenUnie-leider Arie Slob woensdag.

Het verdrag zorgt ervoor dat mensen met een handicap tegen minder problemen aanlopen. Zo is afgesproken dat informatie, gebouwen en het openbaar vervoer toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking. Slob vindt het belangrijk om de afspraken te bekrachtigen, omdat "ook iemand in een rolstoel gebruik moet kunnen maken van het openbaar vervoer, of zonder problemen moet kunnen winkelen.''
Ratificatie

Hij vindt dat de regering te lang heeft gewacht met de ratificatie. "Ik begrijp niet waarom dit zo lang moet duren.'' Slob zal daarom tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Volksgezondheid begin november een motie indienen om zo de regering tot actie te dwingen. Hij hoopt op steun van andere partijen.

De ChristenUnie zwengelt de kwestie woensdag aan omdat het dan de dag van de Verenigde Naties is. Samen met andere partijen zal Slob in de Tweede Kamer praten over het belang van ratificatie van het verdrag voor gehandicapten. Aan het gesprek zullen ook maatschappelijke organisaties meedoen, zoals de Landelijke Cliƫntenraad en het Dovenschap.

Bron: Skipr