Nieuws

Compensatieregeling trekkingsrecht pgb loopt nog t/m 31 mei

19 april 2017

Op 15 februari 2017 informeerden de VGN dat de staatssecretaris van VWS de Beleidsregel compensatieregeling trekkingsrecht pgb gepubliceerd heeft. U heeft op dit moment nog ongeveer 4 weken de tijd om een aanvraag in te dienen.

pgbvaardig

De regeling is in het leven geroepen naar aanleiding van de vertraging die in 2015 is opgetreden bij de uitbetaling van pgb’s. Budgethouders en zorgverleners kunnen onder bepaalde voorwaarden eenmalig in aanmerking komen voor compensatie. Bekijk hier het bericht van de VGN waarin de VGN informeerde over de beleidsregel compensatieregeling trekkingsrecht pgb.

De Beleidsregel is ingegaan op 1 maart 2017 en loopt tot en met 31 mei 2017. Budgethouders en zorgverleners kunnen in die periode compensatie aanvragen via www.compensatieregelingpgb.nl. Vul hier de test in als u op een eenvoudige manier een indicatie wilt krijgen of u in aanmerking komt voor compensatie.

Bent u budgethouder of zorgverlener, en heeft u een vraag waar u op de website het antwoord niet op kunt vinden? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum. Vul hiervoor het contactformulier in of bel 070 – 20 90 999. U kunt bellen op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur, feestdagen uitgezonderd.

 

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: