Nieuws

Conceptspecificaties iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iJw 2.1 gepubliceerd

03 juni 2016

Op 1 juni 2016 heeft Zorginstituut Nederland de conceptspecificaties van de drie nieuwe releases van de iStandaarden gepubliceerd: iWlz1.2, iWmo2.1 en iJw2.1. In de afgelopen maanden zijn de conceptspecificaties afgestemd met de betrokken partijen in het werkveld. Met ingang van 1 juni gaat de reviewperiode in, waarin de partijen en andere gebruikers van iStandaarden bevindingen op de conceptspecificaties kunnen melden. U kunt reageren tot en met dinsdag 14 juni. De definitieve specificaties worden gepubliceerd in de eerste week van juli.

Timing en overgang
iWlz 1.2 wordt op 1 januari 2017 geïmplementeerd. De release is de opvolger van iWlz 1.1. Na implementatie geldt een migratieperiode van drie maanden. Dit geeft gebruikers de ruimte om daadwerkelijk over te stappen van de oude naar de nieuwe standaard.

De implementatie van de releases iWmo 2.1 en iJw 2.1 is gepland op 1 april 2017 en vindt plaats als ‘big bang’. Het houdt in dat bij de overgang van beide releases geen migratieperiode is voorzien. Tot 1 april moeten in de informatie-uitwisseling iWmo 2.0- en iJw 2.0-berichten gebruikt worden, vanaf die datum moeten de nieuwe versies worden gebruikt.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over de specificaties en de planning vindt u op de website over i-standaarden.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga