Nieuws

Coronabanen: loket open op 14 juni 2021

Leestijd: 1 minuten
08 juni 2021

Afgelopen jaar vroeg veel van zorgprofessionals en zorgorganisaties. De komende periode gaan inhaalzorg en herstel van zorgprofessionals hand in hand. Het kabinet besloot daarom de subsidieregeling 'Coronabanen in de Zorg' te verlengen tot en met 31 december 2021. Voor periode 2 is € 40 miljoen beschikbaar.
Deze 'coronabanen' zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund.

twee handen houden briefgeld vast

Heeft u subsidie ontvangen voor de eerste aanvraagperiode? Dan kunt u een nieuwe aanvraag indienen voor de tweede periode.

Aandachtspunten zijn: 

  • Voor medewerkers waarvoor u in de eerste aanvraagperiode subsidie heeft aangevraagd, kunt u de subsidieaanvraag uitbreiden. Hierbij geldt dat u voor een medewerker in totaal maximaal zes maanden subsidie kan ontvangen in de periode van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.
  • Het contract heeft een maximale doorlooptijd van 6 maanden. Indien u een coronabaan uit tijdvak 1 verlengt, mag dit niet leiden tot een langere contractperiode dan 6 maanden. 
  • Ontving u voor de maanden juli en augustus subsidie voor een medewerker die een traject volgt voor een MBO-certificaat ? Dan kunt u voor diezelfde medewerker voor die maanden niet nogmaals subsidie ontvangen. 
  • Voor nieuwe medewerkers die u vanaf 1 juli inzet binnen uw organisatie kunt u nieuwe subsidie aanvragen. 

Aanvragen van de subsidie kan uitsluitend van 14 juni 9:00 uur tot en met 25 juni 2021 17:00 uur 
Subsidie aanvragen kan via deze link.

Meer informatie

Alle informatie staat in de subsidieregeling
De regeling wordt op dit moment afgerond waardoor wijzigingen nog mogelijk zijn. De definitieve subsidieregeling publiceert VWS binnenkort. Pas na deze publicatie zijn de voorwaarden definitief. 
VGN zal dit via de gebruikelijke kanalen bekendmaken.

Maarten Huttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: