Nieuws

Coronabanen: wordt vervolgd!

Leestijd: 1 minuten
27 mei 2021

Eerder informeerden wij u verschillende malen over de subsidieregeling coronabanen in de zorg (COZO). Graag informeren wij u hierbij over een tweede tijdvak dat op zo kort mogelijke termijn wordt opengesteld vanwege verlenging van de regeling.

Overleg

In het eerste tijdvak zijn in totaal 381 aanvragen gedaan door zorginstellingen voor in totaal 3.740 coronabanen. 947 mensen op een coronabaan doen dat met de ambitie om duurzaam in de zorg te komen werken: zij maken gebruik van de opleidingsmogelijkheid via de Nationale Zorgklas om een MBO-certificaat voor een zorgfunctie te behalen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn.  
 
Omdat naar verwachting de druk op de zorg in het najaar hoog blijft, is besloten om de regeling opnieuw open te stellen. Voor het tweede tijdvak is €40 mln. beschikbaar. Het subsidieloket gaat open op zo kort mogelijke termijn, de exacte datum is nu nog niet bekend. Subsidie is mogelijk voor een periode van maximaal 6 maanden, binnen de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2021. De voorwaarden blijven nagenoeg gelijk aan die over het eerste tijdvak. Inhoudelijke wijzigingen betreffen aandacht voor de AGB-registratie, ook moeten medewerkers uiterlijk 1 oktober daadwerkelijk in dienst komen.

Via deze website houden we u op de hoogte.

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: