Nieuws

De hele zomer Amerlympics bij Amerpoort

01 augustus 2012

De Olympische Spelen in Londen zijn pas net losgebarsten, maar bij zorginsteling Amerpoort strijden cliënten al weken om een felbegeerde gouden plak. Sinds 1 juli staat locatie Nieuwenoord in Baarn namelijk geheel in het teken van haar ‘eigen’ Spelen; de Amerlympics.

Deze zomer bruist het van activiteiten voor woon- en dagbestedingsgroepen en het personeel van Amerpoort. De spierballen stonden gespannen tijdens de Schotse Highland Games, het ging er fanatiek aan toe tijdens het Zuid-Amerika voetbaltoernooi, je kon rodeorijden en basketballen op de Amerikaanse kermis, er waren buikdanseressen en een kameel tijdens de 1001 nacht en er was een heuse stormbaan in de Aziëweek. Voor donderdagavond staat de grote Waku Waku quiz gepland.

Slotweek
In de slotweek is het vooral feest. Met als hoogtepunt de prijs die Paul Willems, bestuurder van Amerpoort, zal uitreiken aan de woon- of dagbestedinggroep met de meeste Amerlympisch gouden plakken. De Amerlympics eindigen op zondag 12 augustus met de AmerToppers, een muzikaal festijn bij het Cultureel Centrum.

Trots
Linda van den Brink, een van de organisatoren van de Amerlympics, is trots op het mooie zomerprogramma. “Er zijn echt een aantal hoogtepunten, bijvoorbeeld dat het hele terrein zo prachtig versierd is. En de kameel die we een aantal weken geleden op donderdagavond hadden, waarop heel veel cliënten een tochtje durfden te maken.” Het meest onder de indruk is Linda van de inzet van de begeleiding. “De begeleiders van cliënten in een rolstoel verschenen, ondanks het gesjouw, toch elke keer weer enthousiast bij de activiteiten. Echt super is dat! Iedereen geniet zichtbaar.”

Welkom
Bij alle activiteiten zijn ook gasten van buiten van harte welkom op Nieuwenoord, Nieuwenoordlaan 12 in Baarn. Bekijk het volledige programma van de Amerlympics (pdf).

Kijk ook eens op:  
Facebook: Evenementen Amerpoort
www.amerpoort.nl   
www.amerpoorttv.nl

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen