Nieuws

De kletsbus van SOVAK

Leestijd: 2 minuten
20 mei 2020

SOVAK heeft een kletsbus waar cliënten op een veilige manier bezoek kunnen ontvangen. De bus is omgebouwd tot een ontmoetingsplaats(je) waar cliënten twee bezoekers kunnen ontvangen. De bus kan in alle regio's van SOVAK ingezet worden.

bus met geopende deur en vlag ervoor

Veilig

Natuurlijk gebeurt dat op een veilige manier. In het midden van de bus is over de breedte een plexiglas scherm geplaatst en aan beide zijden staan een tafel stoelen. Voor en na het bezoek wordt de bus schoongemaakt met desinfecterend schoonmaakmiddel. Ook onze cliënten die gebruik maken van een rolstoel kunnen bezoek ontvangen in de SOVAKkletsbus.

Kletsbus in gebruik

De SOVAKkletsbus is voor de eerste keer in gebruik genomen door Monique en haar ouders. De kletsbus stond voor hun klaar op het Koningsveld in Terheijden.

Monique had er zin in: "Ik vond het fijn om mijn ouders te spreken. Ze waren lekker dichtbij en dat gaf me een goed gevoel. We hebben heerlijk met elkaar gekletst. Het was best huiselijk in de bus met de bloemen op tafel en aan iedere kant van het scherm koffie en koekjes. Ik ben er echt blij van geworden."

Moeder van Monique: "Het was fijn om zo rustig met elkaar te praten. We zaten lekker op ons gemak in de bus. Fijn dat er een kopje koffie was. Wij vinden het een hele goede oplossing om elkaar veilig te zien en te spreken."

Bezoek

Cliënten kunnen nog geen bezoek op de woning ontvangen. Er zijn wel andere mogelijkheden om bezoek te ontvangen. Op afspraak kunnen cliënten bezoek zien en spreken vanaf hun balkon of vanachter glas. Soms is het ook mogelijk om bezoek te ontvangen in de tuin van de woonlocatie. Natuurlijk allemaal op veilige afstand. Is dit allemaal niet mogelijk? Dan is de SOVAK kletsbus een goed alternatief om veilig bezoek te ontvangen. Familie kan de mogelijkheden om de kletsbus te gebruiken bespreken met begeleiders.

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: